Castelul Corvinilor va fi restaurat cu cinci milioane de euro, bani europeni:...

Castelul Corvinilor va fi restaurat cu cinci milioane de euro, bani europeni: “Va deveni cel mai important obiectiv turistic de acest gen din România”

0
DISTRIBUIȚI
castelul corvinilor
Foto: Sorin Tipcu

Castelul Corvinilor din Hunedoara, care a devenit magnet pentru turiști români și străini, va fi reabilitat. Aproximativ cinci milioane de euro, bani europeni, vor fi folosiți pentru restaurarea și valorificarea monumentului istoric.

Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat, în această săptămână, de către Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

„Semnarea de către ministrul Sevil Shhaideh a contractului de finanțare pentru proiect este o veste foarte bună.


Acest proiect pe fonduri europene este cel mai valoros din Transilvania pe astfel de monumente turistice. După implementarea acestui proiect, cu siguranță, Castelul Corvinilor va deveni cel mai important obiectiv turistic, de acest gen, din România”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Proiectul “Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara” va fi realizat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și are o durată de implementare de 62 de luni.

„În continuare, așteptăm notificarea de la ADR Vest, pentru a putea semna, la rândul nostru, contractul de finanțare. Urmează achiziția de pe SEAP a serviciilor de consultanță în management, apoi a serviciilor de proiectare tehnică și execuție și abia apoi vor începe lucrările efective. Probabil că în toamnă vom cunoaște firmele care vor face aceste lucruri, iar la anul vom începe lucrul”, adaugă Dan Bobouțanu.

Potrivit reprezentanților Primăriei Hunedoara, acesta este cel mai important proiect pentru care administrația locală a reușit să obțină finanțare de la ADR Vest. O dată reabilitat, Castelul Corvinilor poate deveni cel mai important obiectiv turistic de acest gen din România, cu un număr de turiști de peste 400.000 pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.