Cei doi muncitori care au murit striviți de o macara ar fi...

Cei doi muncitori care au murit striviți de o macara ar fi de vină pentru accident. Care este explicația inspectoratului de muncă

1
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin susținut că de vină pentru accidentul cumplit de muncă produs, ieri, la fostul combinat siderurgic din Reșița ar fi chiar cei doi muncitori decedați. Vă reamintim că un lăcătuș și un electrician, de 46, respectiv 50 de ani, au fost găsiți striviți de o macara, iar imaginile erau greu de descris.

ITM Caraș-Severin comunică, prin intermediul unui comunicat de presă, că cei doi erau muncitori de întreținere și au urcat pe pasarela de acces pentru a verifica o posibilă defecțiune la linia de contact a macaralei pod rulant.

“La urcare aceştia nu au anunţat macaragiul şi nici şeful de echipă pentru a opri utilajul.


În acelaşi timp, nu au ridicat mărcile de restricţie din cabina macaragiului, aşa cum este prevăzut în procedura de lucru în cazul intervenţiilor asupra utilajului. Din primele informaţii, se presupune faptul că cei doi au vrut să intervină la linia electrică de contact a macaralei, dar au fost surprinşi în spaţiul îngust dintre sasiul macaralei şi stâlpul de susţinere a halei. Victimele, în vârstă de 50 de ani şi respectiv 46 de ani, au decedat pe loc din cauza leziunilor suferite”, transmite ITM Caraș-Severin.

Ieri, o echipă format din doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă s-a deplasat la faţa locului. Aceștia au demarat cercetări pentru a stabili cauzele care au determinat producerea accidentului de muncă, răspunderile și măsurile care se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor astfel de incidente.

1 COMENTARIU

  1. Sa va fie rusine, cind sustineti ca pe cei 2 io a apucat dorul de a lucra pe macarale sau pe liniile de rulaj fara ca cineva sa stie respectiv sef de echipa sau maistru sau seful de sectie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.