Ceremonie specială de Ziua Eroilor. Pentru ce crede şeful CJ Timiş că...

Ceremonie specială de Ziua Eroilor. Pentru ce crede şeful CJ Timiş că ar trebui să lupte românii FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-462200940">

Ceremonie specială, astăzi, de Ziua Eroilor, în fața Monumentului Crucificării din faţa Catedralei Mitropolitane. Evenimentul a fost deschis cu intonarea Imnului naţional, după care Mitropolitul Banatului şi un sobor de preoţi au oficiat o slujbă religioasă. Au depus coroane în semn de omagiu faţă de jertfa eroilor primarul Nicolae Robu, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, prefectul Mircea Băcală şi şefii instituţiilor din subordinea MAI.

„Este o zi importantă în istoria neamului românesc. Pe de o parte este o sărbătoare creștină, pentru că sărbătorim Înălțarea Domnului după 40 de zile, pe de altă parte sărbătorim Ziua Eroilor care s-a stabilit de guvern să fie deodată cu această zi creștină. Este un moment foarte important de a ne apleca cu pioșenie ca să spun așa asupra evenimentelor din trecut și să luăm aminte că ostașii români au luptat pentru drepturile românilor, pentru libertate,pentru democrație, pentru toate lucrurile de care noi bucurăm în acest moment și cred că și noi ar trebui în continuare să încercăm să luptăm pentru aceste valori democratice”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Prefectul Mircea Băcală a dat citire mesajului premierului Sorin Grindeanu. Ulterior, acesta a declarat pentru presa locală că „Sărbătorim astăzi Ziua Eroilor, este și o zi de sărbătoare Înălțarea Domnului. Cu toții astăzi am fost prezenți pentru a aduce un omagiu eroilor care s-au jerfit în cele două conflagrații modiale, dar eu consider că eroi sunt și cei care mai sunt în viață, e vorba de veteranii de război, eroi mai sunt și cei care se jertfesc în continuare pentru a apăra bunurile și viața oamenilor, aici mă refer la cei de la jandarmi, poliție și pompieri. Am prezentat și un mesaj din partea prim –ministrului, iar acum urmează și cea de-a doua parte a acestui eveniment, același ceremonial la Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei”. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea cadrelor din subordinea MAI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.