Comedia neagră „Frați”, pe scena „Naționalului” timișorean. Vezi când sunt programate spectacolele

Comedia neagră „Frați”, pe scena „Naționalului” timișorean. Vezi când sunt programate spectacolele

0
DISTRIBUIȚI

Curajul artistului de a-și asuma perspectiva autorului, a traducătorului, a actorului, a regizorului etc., curajul de a imagina lumi și povești s-a materializat în numeroase spectacole montate la Teatrul Național din Timișoara de-a lungul ultimului deceniu.  Este și cazul viitoarei premiere a Naționalului timișorean: „Frați”, de Dave Williams, programată marți, 9 mai, ora 19.00, și miercuri, 10 mai, de la aceeași oră, la Sala 2.

Spectacolul este nu doar o comedie neagră, o poveste despre relațiile complicate ale celor trei frați obligați de testamentul tatălui lor să se suporte treizeci și șase de ore pe an, ci este, în egală măsură, un laborator în care arta dramatică se redefinește prin complexitatea omului de teatru. Artist plurivalent, capabil să cerceteze teatrul din cele mai diferite perspective, Florin Piersic jr. abordează comedia dramaturgului american Dave Williams din tripla ipostază de actor, traducător și regizor, asumându-și în egală măsură poziția exhaustivă de autor al spectacolului, rolul de creator de text – traducerea fiind fără doar și poate un act de creație -, ca și pe cel de interpret.

Lumea fraților Conley – cei trei protagoniști ai spectacolului Frați – este, dincolo de gaguri și de hohotele de râs, o lume care își urnește cu greu mecanismele empatiei și comunicării, înțepenite de nesiguranță și de istoria personală a fiecăruia dintre cei trei frați.


Mai mult decât atât, în angrenajul construit de Florin Piersic jr., Frați este o comedie care, paradoxal, se apropie de universul inovatorilor „tineri furioși” ai deceniului șapte.

Distribuția spectacolului îi aduce alături de Florin Piersic jr. pe Matei Chioariu, Căin Stanciu jr., Marko Adžić  / Bogdan Spiridon, tineri actori extrem de apreciați de publicul Teatrului Național, precum și pe Tudor Prodan, un foarte interesant scenograf din noua generație.

Următoarea reprezentație este programată miercuri, 17 mai. Biletele se găsesc la Agențiile Teatrului Național: Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, în Parcul Civic. Orar: marți – duminică, orele 11 – 19. Locurile pot fi achiziționate și online, pe www.tntimisoara.com.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.