Concert extraordinar, cu Spitalul de Urgenţă, la Timişoara. Vezi când are loc...

Concert extraordinar, cu Spitalul de Urgenţă, la Timişoara. Vezi când are loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI
Spitalul de Urgenţă va susţine un concert extraordinar la Timişoara

Formaţia Spitalul De Urgenţă va susţine un concert extraordinar vineri 5 mai, de la ora 20.30 la Vineri 15, biletele pentru acest eveniment fiind 20 lei.

Trupa a luat naştere acum 17 ani în Bucureşti, când Dan Helciug, fondatorul şi „motorul” trupei, l-a intâlnit pe culoarele Facultăţii de teatru din Bucureşti pe Vali Crăciunescu. Ei s-au împrietenit şi au început să cânte împreună. Apoi i-au cooptat pe Adrian Chepa, Vladimir Sergheev şi Viorel Preda şi au luat numele de Spitalul de Urgenţă. Cea mai mare realizare a trupei Spitalul De Urgenţă, după părerea memebrilor săi, a fost concertul din 2001 de pe scena Festivalului Pepsi Sziget (Ungaria), alături de nume mari din muzica internaţională.


Au participat la preselecţia pentru Eurovision cu piesa Ea (care face parte şi din albumul Spitalomania), unde au primit premiul juriului.

În anul 2000, lansează primul lor material, EP-ul Trăiască Berea! cu care au lovit din plin piaţa muzicală şi au devenit cunoscuţi. Un an mai tarziu lansează şi primul album, intitulat Să Cânte Muzica!, in acelaşi stil care i-a consacrat. Cele două single-uri – „Bici My Mother” şi „Prietenii” au cunoscut acelaşi succes ca şi piesa „Trăiască Berea” şi se cânta la toate petrecerile care se respectă, chiar şi acum. Câteva luni mai tîrziu, formaţia Spitalul de Urgenţă lansează un nou single „Ori La Bal Ori La Spital” , ca avanpremieră a albumului Spitalomania. Clipurile sunt vizibil influenţate de personalitatea artiştilor, ei contribuind foarte mult la realizarea acestora înca din faza de scenariu. Anul 2004 a adus încă un album în discografia formaţiei, intitulat „Stupefiant”.

”Spitalul de Urgență este un vis pe care l-am avut înainte de a intra în trupa Parlament. Ideea pentru un astfel de concept mi-a venit după ce l-am descoperit pe Kusturica în 1995 (marea mea influență). Satira mi s-a părut o gură de aer proaspăt. După 80 de piese pe care le-am compus, m-am oprit câțiva ani, însă în 2013 mi-a revenit inspirația și pofta de S.d.U. În continuare mă înclin în fața mărețului „râs”. Fără zâmbet, fără râs, fără glume, viața este un spital fără urgență”, spune Dan Helciug.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.