SIMPTOMATIC ACS Poli suferă din nou pe final de sezon. Timișorenii CAD...

SIMPTOMATIC ACS Poli suferă din nou pe final de sezon. Timișorenii CAD pe loc de baraj în ciuda golului marcat de Mailat la Chiajna

0
DISTRIBUIȚI
Golul lui Sebastian Mailat nu a fost suficient. Foto. Gabriel Brezeanu

ACS Poli Timișoara are din nou mari emoții în privința supraviețuirii. Timișorenii au pierdut duelul crucial de pe ”sinteticul” Concordiei Chiajna, scor 1-3, și fac rocada în clasament cu gruparea ilfoveană. Golul frumos al tânărului Sebastian Mailat nu a fost de ajuns pentru ca bănățenii să-și păstreze locul ”curat” de Liga I.

Extrem de importantul meci de la Chiajna a avut din start semne rele pentru ACS Poli. Echipă afectată de schimbările dese, mai ales în privința defensivei. Cu Pedro Henrique, absent-surpriză, bănățenilor le-au lipsit vlaga în prima jumătate de oră. Gazdele, fără a impresiona, au dominat treptat și în minutul 24, o fază care nu anunța nimic, un fault făcut în tușă de Șeroni, duce la deschiderea scorului. Ronaldo Deaconu trimite precum Cristiano și eterna ”bestie” Pena îi ia fața aceluiași Șeroni și punctează cu capul în stânga lui Straton. Prima replică notabilă a oaspeților a venit în minutul 36 printr-un șut de la distanță al lui Artean. Înainte de pauză Șeroni (min. 40) a fost aproape să se revanșeze azi, dar reluarea sa din urma cornerului lui Fucek a fost deturnată în corner de Bălgrădean.

Mailat, la prima reușită

Nici partea a doua nu părea să aducă lucruri bune timișorenilor. În minutul 51, cu puțin ghinion, trupa lui Popa pute fi sancționată cu penalty la intrarea lui Soljic asupra lui Serediuc la limita careului.


În disperare de cauză oaspeții au apelat inclusiv la Croitoru, incomplet refăcut, dar prezența acestuia s-a făcut simțită rapid. O lovitură liberă și un șut de la distanță au făcut ca Chiajna să se teamă. În minutul 74 meciul se putea încheia. După o nouă eroare defensivă a lui Șeroni, mingea a fost scoasă la Serediuc, care s-a lăsat însă pe spate și a ridicat un ”zmeu”. La faza următoare ACS Poli reușește egalarea. Nou intratul Sebastian Mailat arată de ce ar trebui să fie de la început în teren. Acesta preia și șutează fără emoții din afara careului iar Bălgrădean nu scapă fără gol, mingea intră în poartă după ce lovește bara din dreapta sa. A fost prima reușită în acest sezon a puștiului de 19 ani. Cu șapte minute înainte de final Concordia înscrie din nou, dar de la margine se indică ofsaid la reluarea lui Albu. Nu trec însă nici două minute și același Alex Albu marchează cu capul la o fază la care Straton se ciocnește de Bocșan. Mai mult, în al treilea minut de prelungiri Feussi înscrie din interiorul careului și stabilește scorul final: 3-1!

În urma acestui rezultat din meciul care contează pentru runda a 11-a ACS Poli cade pe locul de baraj cu locul 3 din Liga a II-a, în timp ce Concordia are acum un punct mai mult și stă cel puțin până în weekend pe poziția a șasea.

Concordia Chiajna: Bălgrădean – Feussi, Dobrosavlevici, Albu, Melinte – Costin, Deaconu – Grădinaru, M. Cristescu (90+1 Herea), Serediuc (81 V. Munteanu) – Pena (74 Răducanu). Pe bancă: Drăghia – Fota, Ciobanu, Răsdan. Antrenor: Dan Alexa.

ACS Poli Timișoara: Straton – Străuț, Bocșan, Șeroni (cpt.), Novak – Artean, Soljic – Bărbuț, Fucek (70 Mailat), Popovici (58 Croitoru) – Drăghici. Pe bancă: Curileac – Neagu, Poparadu, Haruț, Bîrnoi. Antrenor: Ionuț Popa.

UPDATE ”Am făcut niște greșeli impardonabile. Pe acestea am luat două goluri, al treilea nu mai contează, eram cu fundașii sus… Am să propun conducerii la finala cu Dinamo și semifinala cu Astra să jucăm cu juniori. Acești jucători nu pot să mai ducă. E greu, îmi bat joc de jucători în ritmul ăsta… Cum să nu mă supere. Un meci din etapa a 11-a programat în a 9-a”, a declarat Ionuț Popa după joc pentru Digi Sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.