Finala SACRIFICATĂ: ACS Poli Timișoara pierde fără drept de apel Cupa Ligii...

Finala SACRIFICATĂ: ACS Poli Timișoara pierde fără drept de apel Cupa Ligii în fața lui Dinamo. Cu tinerii și în Arena Națională FOTO

1
DISTRIBUIȚI
Rivaldinho l-a luat la țintă pe Curileac. Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

ACS Poli Timișoara și-a îndeplinit un obiectiv: a rămas în aces sezon să se concentreze doar pe play out. Trupa lui Ionuț Popa a mers ca victimă sigură pe Arena Națională iar deznodământul a fost știut cam înainte de pauză. Marele merit e scorul totuși strâns obținut de reduta tânără bănățeană, înfrângere ”doar” cu 0-2 în finala Cupei Ligii contra lui Dinamo București.

Pentru acest joc timișorenii au pregătit un echipament nou, potrivit pentru o finală, nu însă și un prim 11 pentru cot la cot cu Dinamo. Da, știm, meciul cu Pandurii e mai important, din păcate însă pentru fanii lui ACS Poli minusul calitativ avea să se vadă din start. Deși în minutul 2 Șeroni a trimis periculos cu capul la ”libera” lui Fucek, Penedo fiind nevoit să intervină. Peste doar patru minute Adam Nemec scapă singur și-l ”pasează” pe Curileac la colțul lung. În minutul 26 Nemec face 2-0 din apropiere, după ce Curileac respinge inițial lovitura de cap a slovacului. Faza a fost precedată de un henț la Nistor. Dar lucrurile erau deja clare. Trei trei minute și Curileac e țintă pentru Rivaldinho, care trage de două ori în el, apoi al treilea șut e pe lângă poartă. Brazilianul l-a învins apoi pe Curileac (min. 34), dar s-a dictat ofsaid, aparent incorect. Dacă la această fază ”câinii” nu s-au supărat, în minutul 39 lui Mahlangu i se anulează un gol din aceeași cauză și pare că ”asistentul” Danșa mai menținea un dram de suspans pentru acest joc. ACS Poli a trecut doar pe finalul reprizei, mai curajos, de mijlocul terenului. Iar repriza s-a încheiat cu șutul lui Artean puțin peste vinclul lui Penedo.

Tânărul Denis Haruț a încercat să facă față ”câinilor”.


Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Miza pe marți

Partea secundă a fost mai fadă, dar după aceleași coordonate. Cu Dinamo în control. Până la urmă ACS Poli are meritul că nu s-a făcut de râs azi. E și asta ceva într-un sezon început cu -14 în campionat. Păcat însă că după un parcurs lung în competițiile KO, Popa și compania au ajuns cu acest deziderat, să nu se facă de rușine, dar în fazele superioare. Oricum, marele examen după care va fi judecată inteligența deciziei de azi va fi marți, când bănățenii înfruntă Pandurii, grupare cu care acum se află la egalitate puncte în lupta pentru supraviețuire.

ACS Poli Timișoara: Curileac – Haruț, Bocșan, Șeroni, Novak (90 Murariu) – Artean (56 Soljic), Ignea – Fucek (56 Doman), Bîrnoi, Popovici – Drăghici. Pe bancă: Smaranda – Fridrich, Mailat, Pădurariu. Antrenor: Ionuț Popa.

Dinamo București:  Penedo – Romera, Nedelcearu, Dielna, St. Filip – Mahlangu, Palici (cpt) – Hanca (73 Busuladzic), Rivaldinho (62 Bawab), D. Nistor – Nemec (83 Tîrcoveanu). Pe bancă: Cerniauskas – M. Oliva, Marici, Bumba. Antrenor: Cosmin Contra.

Deplasare cu mijloace de transport în comun

Susținătorii lui ACS Poli s-au deplasat pentru finală cu trei autobuze folosite de RATT în transportul comun din oraș. O fotografie postată pe Facebook a fost îndelung comentată. La meci au mers ca ”întăriri” și fani care făceau parte din galeria fostei FC Caransebeș. Pe stadion însă susținătorii timișorenilor, răsfirați și pe la tribune, nu și-au putut face simțită cu adevărat prezență. Normal, peluza dinamovistă fiind plină.

Foto: Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.