Directorul Apelor Române Banat, convocat la Ministerul Transporturilor „pentru a descâlci ițele...

Directorul Apelor Române Banat, convocat la Ministerul Transporturilor „pentru a descâlci ițele transportului public pe Bega”. Ce probleme noi a identificat Titu Bojin VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Celebrele vaporetto de pe canalul Bega continuă să constituie o problemă încâlcită pentru administrația locală din Timișoara. Acest lucru în admite și Titu Bojin, consilier județean și totodată director al Apelor Române Banat, invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, care va avea un rol important pentru ca ambaracțiunile să fie, într-un final, lansate la apă.

Liderul UNPR a identificat o serie noi de probleme care pot bloca folosirea pe Bega a vaselor. „Am fost convocați, Apele Române, miercuri la București. Urmează o întâlnire între Ministerul Transporturilor și Administrația Apelor în încercarea de a descâlci ițele. De doi ani de zile m-am pus de acord cu Robu în ideea de a face o firmă pentru coordonarea activității de navigație. Linia de transport în comun nu e chiar atât de simplă. Ministerul Transporturilor nu poate da pe tronson de 3 kilometri liber la circulație pentru 7 vaporașe. Ar însemna să avem la 500 de metri câte un vaporaș. Nu avem realizată baza pentru vaporașele care va trebui să aibă un port, indiferent cât de mare sau de mic. Am înțeles că vaporașele nu sunt prevăzute cu grupuri sanitare iar asta ar fi o nouă problemă”, a explicat directorul Apelor Române Banat, Titu Bojin.

Liderul UNPR Timiș a menționat și ce speră să se stabilească după întâlnirea pe care o va avea săptămâna viitoare cu reprezentanți ai Ministerului Transportului la București.


„Întâlnirea de miercuri ar trebui să stabilească aprobarea pentru o societate care să gestioneze transportul pe Bega, care ar trebui să fie în mod normal pe zona apelor. În mod anormal s-a dat la RATT. Va trebui să fie o societate separată care să preia navigația pe Bega. Trebuie autorizate cele șapte vaporetto ca să poată circula. Dacă se primește autorizația, nu se poate da pe un tronson provizoriu. Se va rezolva, dar nu se poate cu condiționări. Bega nu este nici măcar Dunăre, are de la 12 metri la 16 metri, marinarii trebuie să fie mai mult decât pregătiți. La o manevră oricât de mică poți să intri cu vaporașul în mal iar cineva va trebui să răspundă”, a precizat invitatul PRESSALERT LIVE.

Un rol important îl va avea și partea sârbă. „Cu sârbii suntem în oglindă. Când am făcut pista de biciclete ei au făcut proiectul. Acum fac ei pista iar noi, prin programul IPA, facem nodul hidrotehnic de la Sânmihai. În mod normal trebuia să fie semnat, dar am primit o adresă prin care ni se solicită că în condițiile în care nu se semnează acordul între guvernele celor două țări pentru navigabilitate și trecere a frontierei, trebuie să plătim noi cheltuielile. Soluția e clară, o variantă provizorie. Autorizarea o va da Ministerul Transporturilor, cu condiții ce vor trebui respectate”, a specificat Titu Bojin, aflat în studioul HDV.

De altfel, infrastructura canalului Bega joacă un rol important. „Sper să reușim să primim, în proiectul în care suntem prinși, 7 milioane pentru nodul hidrotehnic de la Sânmihai și alte șapte pentru pista de biciclete din Serbia, urmând și un punct vamal pe Bega care să se facă la ieșirea din România pentru Serbia. Va trebui să fie incluse pentru că așa e proiectul întreg când vine vorba de repararea infrastructurii pe Bega”, a concluzionat invitatul PRESSALERT LIVE cu privire la acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.