Distrugeri pe pista de biciclete ce leagă Timișoara de Serbia, după ce...

Distrugeri pe pista de biciclete ce leagă Timișoara de Serbia, după ce o mașină a circulat cu o remorcă pe ea. Cu cât va fi amendat șoferul

0
DISTRIBUIȚI

Bătaie de joc din partea unui șofer. Pista de cicloturism de pe malurile canalului Bega, ce leagă Timișoara de Serbia, a fost distrusă în zona refugiului pentru bicicliști de lângă fabrica Nestle.

Vvineri seara, pe pistă a fost surprinsă o mașină care circula cu o remorcă cu barcă. Din cauza greutății, autoturismul a produs distrugeri în corpul digului, pe taluzul digului, cât şi în covorul asfaltic al pistei, cu un diametru de aproximativ 90 de cm. Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Banat au intrat în posesia unor fotografii care atestă că digul a fost distrus din cauza mașinii cu remorcă, iar acum se încearcă identificarea proprietarului, pentru a fi amendat.

„Atragem atenţia cetăţenilor că acestă lucrare este pistă pentru biciclete nu pentru maşini, iar conform Legii apelor, circulația cu autovehicule pe digurile de apărare este interzisă și pedepsită cu amenzi de până la 7.000 de lei”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

pista
Pista de biciclete, distrusă.

ABA Banat a dotat pista cu stâlpi reflectorizanţi pentru ghidaj, indicatoare de semnalizare care avertizează cetăţenii că circulaţia autoturismelor pe pistă este interzisă, borne kilometrice şi bariere în dreptul drumurilor laterale existente pentru a împiedica accesul autovehiculelor cu motor pe pista de cicloturism, respectiv pe digul de apărare.

Reprezentanții instituției transmit că, de-a lungul celor doi ani, de când a fost inaugurată pista, au fost înregistrate numeroase vandalizări şi distrugeri ale covorului asfaltic al acesteia, furturi de plăcuţe reflectorizante, de stâlpi reflectorizanţi, distrugeri de coşuri de gunoi din refugiile pentru biciclişti, vandalizarea unor refugii pentru biciclişti, distrugerea plăcilor de afişare permanentă cu investiţia proiectului.


Cei care sunt găsiţi vinovaţi, riscă refacerea completă a bunului distrus sau vandalizat.

Pista de cicloturism începe în aval de Podul Modoș și continuă, pe o lungime de 37 de kilometri, până la frontiera cu Serbia. Scopul construcţiei pistei a fost de a dezvolta potenţialul turistic local şi regional, cât și acela de a promova cooperarea transfrontalieră româno-sârbă prin dezvoltarea acestui tip de turism alternativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.