„Doza” zilnică de migranți la frontiera de vest: sirieni și irakieni, prinși...

„Doza” zilnică de migranți la frontiera de vest: sirieni și irakieni, prinși în timp ce încercau să intre ilegal în România

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, jud. Caraş-Severin, au depistat astăzi, la frontiera cu Serbia, 12 cetăţeni din Irak și Siria care intenţionau să intre ilegal în România.

Cei 12 cetățeni străini erau constituiți în trei grupuri și au fost depistați în apropierea localităţilor de frontieră Mercina și Grădinari, județul Caraș-Severin.


Cum nu-și justificau prezenţa în zonă, aceştia au fost preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză, zece adulți și doi copii, sunt cetăţeni irakieni și sirieni, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, iar copiii având vârste de 3 respectiv 4 ani. Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.