Echipamente medicale de 40.000 de euro, donate secțiilor din Timișoara în care...

Echipamente medicale de 40.000 de euro, donate secțiilor din Timișoara în care sunt internați copii născuți prematur: “Ani de zile am cârpit aparatură veche”

0
DISTRIBUIȚI
prematur
Donații pentru copiii născuți prematur la Timișoara.

Mai multe șanse la viață pentru micuții care vin pe lume prematur, cu afecțiuni grave, internați la două spitale din Timișoara. Organizația “Salvați Copiii” a dotat cele două unități medicale cu trei echipamente medicale de ultimă generație, în valoare de 39.000 de euro. Este vorba de un monitor transcutanat de gaze sangvine, care permite monitorizarea nivelului de oxigen și de dioxid de carbon din sânge, pentru copiii cu afecțiuni foarte grave, donat Secției de Neonatologie a Spitalului Municipal Timișoara, care a costat 19.000 de euro.

De asemenea, pe Secția de Neonatologie Prematuri a Spitalului de Copii din Timișoara au ajuns o masă radiantă, un fel de pătuț cald, cu modul de resuscitare și un monitor de funcții vitale, în valoare totală de 20.000 de euro. Aparatele au fost cumpărate în urma donațiilor făcute de două mari companii înființate la Timișoara.

“Este pentru al șaselea an în care continuăm programul de reducere a mortalității infantile, pentru că situația a fost și rămâne dramatică: în România mor de două ori mai mulți copii sub un an decât media europeană. Extraordinar, însă, este că acest program are rezultate imediate și cuantificate în copii salvați. Rata mortalității infantile a scăzut de la 10,1, cât era în 2010, la 8 la mie, în 2015”, a declarat, astăzi, la Timișoara, Gabriela Alexandrescu, președintele Organizației “Salvați Copiii” România, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Maternitatea “Odobescu”.

La eveniment a fost prezentă și Amalia Năstase, ambasadorul “Salvați Copiii” România, care a precizat că “sunt prematuri care au sub un kilogram greutate la naștere și care îi uimesc pe medici cu această ambiție de a câștiga lupta pentru viață.


Doar că nu pot de unii singuri, au nevoie de un incubator, de o maternitate corespunzător dotată și apoi, credeți-mă, reușesc. Pentru mine, lupta acestor copii atât de fragili a fost cea mai bună lecție de viață”.

Cele două spitale din Timișoara au fost dotate cu aparatură medicală performantă în cadrul unui amplu program de combatere a mortalității infantile, pe care Organizația “Salvați Copiii” îl derulează de șase ani la nivel național.

“Sunt esențiale donațiile primite. Pentru că noi, medicii, care stăm cu mâna pe copil, știm exact ce aparatură ne lipsește, nu funcționează. Aceste donații făcute de Organizația Salvați Copiii schimbă efectiv destine. Una e să lucrezi cu un aparat performant și alta e să cârpești aparatură mai veche sau mai puțin potrivită, așa cum am făcut ani de zile eu și colegii mei”, a precizat medicul Mihai Gafencu, președintele “Salvați Copiii” Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.