Etapa de selecție a Concursului Național de Dramaturgie s-a încheiat. Vezi ce...

Etapa de selecție a Concursului Național de Dramaturgie s-a încheiat. Vezi ce vor face în cadrul FEST-FDR autorii selectați

0
DISTRIBUIȚI

Prima selecție a Concursului Național de Dramaturgie dezvăluie perspectiva unei competiții strânse între textele care își vor disputa titlul de cea mai bună piesă românească a anului 2017. Concursul Național de Dramaturgie, una dintre cele mai longevive competiții de gen din România, este organizat de Teatrul Național din Timișoara începând cu anul 2005. Tema propusă participanților la această ediție a fost Identitate, selecția urmărind originalitatea, structura și coerența narativă, precum și ineditul subiectelor propuse.

Juriul, format din prof. univ. dr. Nicolae Mandea (președintele juriului), Ioan Cocora, Claudia Ieremia, Mihaela Michailov și Dan Marius Zarafescu, a avut de ales dintre 39 de propuneri.


Potrivit punctajului acordat de jurați, cinci dintre titluri vor  merge în etapa următoare de concurs. Este vorba de Brent de Adrian Jivan, Ultima iubire a lui Cezar de Horia Gârbea, Act de identitate TU. EU suntem NOI… de Edith Negulici, Cercurile încrederii de Radu Popescu și Ana de hârtie de Crista Bilciu.

Așa cum precizează regulamentul de concurs, ediția 2017 a Concursului Național de Dramaturgie se concentrează asupra poveștii. Astfel, propunerile dramaturgilor au constat în trimiterea unui sinopsis și a unei scene de text, piesele urmând să fie scrise integral după ce fragmentele vor fi dezvoltate în atelierele CND, organizate în cadrul Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești (14-25 mai 2017), în echipe de lucru formate din autor, actori, regizori și un coordonator de atelier. Ulterior, până la finalul lunii octombrie 2017, autorii vor avea posibilitatea să finalizeze piesele de teatru ce vor fi supuse unei noi jurizări, urmând ca piesa câștigătoare va fi montată pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara în decursul anului 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.