Un timișorean s-a angajat în depozitul companiei după ce a văzut un...

Un timișorean s-a angajat în depozitul companiei după ce a văzut un anunț în ziar, iar acum este director Coca-Cola pentru 20 de țări

0
DISTRIBUIȚI
calin dragan
Un timișorean, director Coca-Cola peste 20 de țări.

Unul dintre timișorenii cu care ne putem mândri este Călin Drăgan. Bărbatul în vârstă de 50 de ani s-a angajat în depozitul companiei din Timișoara, după ce a găsit un anunț în ziar la finalul facultății. Recent, Călin Drăgan a preluat conducerea Coca-Cola pentru o regiune care cuprinde 20 de țări.

„Mi-s timișorean, mi-s bănățean, mi-s român și sunt mândru de asta. (…) Sunt în Japonia de patru ani și sunt fericit să servesc cel mai puternic brand din lume”, povestea, în urmă cu aproape trei ani, Călin Drăgan, la Timișoara. În acel moment, bărbatul conducea Coca-Cola Japonia, o afacere de 5,5 miliarde de euro și 7.000 de angajați, fiind desemnat, în 2013, managerul anului de către o revistă japoneză.

Acum, Călin Drăgan are parte de o nouă provocare.


Acesta a preluat funcția de director general peste țările din Asia de Sud-Est și din Orientul Mijlociu pentru gigantul Coca-Cola, scrie Ziarul Financiar. Astfel, în perioada imediat următoare, timișoreanul se va muta din Japonia în Singapore.

Călin Drăgan este cel mai puternic director executiv român, considerat unul dintre managerii români cu cea mai spectaculoasă evoluție. Înainte de a conduce Coca-Cola Japonia, timișoreanul a fost director general al Coca-Cola HBC România, o poziție ocupată anterior numai de străini. În mandatul său, vânzările au crescut de două ori, iar profitul de trei ori.

„Devotamentul față de țară ți-l demonstrezi oriunde ai fi în lume sau mai cu seamă când ești în afara țării printr-o multitudine de lucruri. Prin felul cum te comporți, în relația cu oamenii, prin rezultatele pe care le livrezi și eu cred că românii care lucrează în industrie și în marile centre financiare din întreaga lume demonstrează aceste lucruri”, preciza Călin Drăgan, la Timișoara.

Bărbatul spune că nu există o cheie a succesului și că „trebuie o doză mare de noroc, doar că norocul și-l face și omul cu mâna lui. Se spune că nu este suficient să lucrezi din greu, eu vreau să spun că nu este suficient, doar că este o condiție obligatorie să muncești din greu. Nu vine nimic fără efort, iar eu îmi aduc aminte primii ani la Coca-Cola când colegii mei mergeau la Timiș la grătare, iar eu scriam rute de vânzare cu pixul. În viață, sunt alegeri personale pe care le faci”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.