SUSPANS ACS Poli, încă departe de a-și lămuri situația după eșecul de...

SUSPANS ACS Poli, încă departe de a-și lămuri situația după eșecul de la Voluntari. Golul lui Pedro Henrique din penalty, insuficient pentru bănățeni

0
DISTRIBUIȚI
Josip Fucek (foto dreapta, arhivă)

Măcinată permanent de probleme de lot reduta ACS Poli a cedat la limită pe terenul Voluntariului. Gruparea care sezonul trecut pecetluia retrogradarea pe teren a bănățenilor s-a impus cu 2-1 (1-1) după un joc în care a fost mai insistentă. Brazilianul Pedro Henrique a egalat în prima repriză dintr-un penalty obținut tot de el, dar această reușită nu a fost suficientă.

”Blestemul” accidentărilor a lovit trupa mult uzitată a lui Ionuț Popa și în preludiul partidei  de pe arena care poartă numele recent sărbătoritului Anghel Iordănescu. Șeroni a resimțit dureri și a fost înlocuit cu Novak chiar înainte de start. Montată oricum pe defensivă, ACS Poli nu a rezistat mult fără gol. În minutul 9 Cernat trage violent, din prima, în urma unui corner, mingea sare din Cânu la Balaur, care îndeplinește o simplă formalitate. După deschiderea scorului timișorenii au ieșit mai mult din ”carapace”. Cel mai periculos om al oaspeților a fost brazilianul Pedro Henrique. Atacantul a marcat un gol din acțiune în minutul 18, cu capul, dar reușita e anulată pentru un fault văzut de ”centralul” Cătălin Popa la Balauru.


Peste șapte minute însă același Pedro obține un penalty în urma unei intervenții a autorului primului gol. Ilfovenii protestează aprig, în timp ce vârful lui ACS Poli insistă să execute și marchează de la punctul cu var deși portarul îi ghicise intenția. Până la pauză cea mai mare șansă a aparținut gazdelor. O lovitură de cap a lui Maftei în minutul 35 a semănat panică în careul mic supraaglomerat al bănățenilor, Fucek îndepărtând cu emoții pericolul.

Când se părea că ACS Poli se așează mai confortabil pe terenul trupei lui Claudiu Niculescu, gazdele preiau din nou conducerea. De această dată în debutul părții secunde Popadiuc (min. 49) pătrunde ușor pe partea stângă și înscrie din unghi cu un șut deviat de Straton doar în bară-gol. Peste trei minute însă nu a lipsit mult ca Pedro Henrique să-și mai deconteze din nota de plată. De această dată mingea trimisă de brazilian din careul mic a sărit de sub Balauru doar în corner. Ceea ce a dus la o nouă reacție ciudată a atacantului. În continuare însă gazdele au fost cei care au pus presiune mai multă. Totuși, pe acest fond, cu un sfert de oră înainte de final, Mailat putea da lovitura, dar a fost oprit în careu de tackling-ul clinic al lui Cazan. Timișorenii au abordat mai ofensiv ultimele minute, cel puțin pe hârtie. Dar mai aproape de gol a fost timișoreanul ilfovenilor, Ivanovici.

În urma acestui eșec ACS Poli rămâne pe locul 5, dar așteaptă și deznodământul jocurilor adversarelor pentru a vedea dacă-și și păstrează distanța de +5 puncte în clasament cu cinci etape rămase de jucat în play out.

FC Voluntari: Balauru – Maftei (67 Filipov), Balaur, Cazan, Acsinte – Lazăr, Novac, Căpățână (60 Ivanovici), Cernat – Popadiuc, Bălan (83 Voduț). Pe bancă: Bornescu – Achim, Marinescu, G. Deac. Antrenor: Claudiu Niculescu.

ACS Poli Timișoara: Straton – Neagu, Bocșan, Cânu, Novak – Artean, Soljic – Bărbuț (58 Mailat), Popovici (90 Bârnoi), Fucek (82 Drăghici) – P. Henrique. Pe bancă: Curileac – Haruț, Șeroni, A. Ignea. Antrenor: Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.