FEST-FDR 2017, pe ultima sută de metri. Vezi ce evenimente au loc...

FEST-FDR 2017, pe ultima sută de metri. Vezi ce evenimente au loc în ultimele două zile

0
DISTRIBUIȚI

FEST – FDR2017 intră pe ultima sută de metri. Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, ediția 2017, se încheie joi, după încă două zile pline de evenimente efervescente.

Penultima zi de festival, miercuri, 24 mai, debutează la ora 18,00, în Sala Mare a Teatrului Național cu un spectacol de neratat: Efecte colaterale de Alexandru Popa, în regia lui Vlad Zamfirescu,  două nume în plină ascensiune ale teatrului contemporan românesc. Subtitlul acestui spectacol, o producție a Teatrului Nottara, ar putea fi „povești de familie”, povești încărcate de umor care se intersectează în labirintul aglomerat al orașului, povești despre efectele colaterale ale  întâlnirilor dintre oameni legați între ei prin fire sufletești nevăzute.

Seara de miercuri, 24 mai, aduce pe scena Sălii 2 a Teatrului Național din Timișoara, de la ora 21,00,  spectacolul Aglaja, dramatizare de Alina Petrică după romanele autoarei de origine română Aglaja Veteranyi, conceptul și coregrafia aparținându-i lui Ștefan Lupu. Alina Petrică, interpreta rolului titular, a fost nominalizată la Premiile UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol principal. Aglaja, o  producție a companiei Reactor,  este un spectacol de teatru care proiectează, dansează și cântă destinul unei familii de artiști de circ. „Bucurii, frici, angoase, toate sunt proiectate pe ”o fâșie de cort de circ”, sau mai bine zis, pe o fâșie din sufletul Aglajei… Aglaja este un spectacol de teatru care (…) te invită să faci parte dintr-o familie cu un destin neprevăzut, din care se pot învăța multe despre viață”, transmit realizatorii.

Tot miercuri, de la ora 21,00, în Piața Victoriei va avea loc cea de-a doua reprezentație a spectacolului G.U.I.D.


– Groupe Urbain d’Intervention Dansée
, prezentat de Compania Ballet Preljocaj din Franța, cu extrase din creațiile celebrului coregraf  francez Angelin Preljocaj. Spectacolul face parte din programul France danse – Orient Express și este prezentat cu sprijinului Institutului Francez.  Accesul publicului la spectacolul G.U.I.D. este gratuit.

În spiritul celor 12 zile de spectacole plasate sub semnul Identității – tema festivalului din acest an –  joi, 25 mai, de la ora 18,00, în Sala Mare, Teatrul Național din Timișoara prezintă unul dintre cele mai așteptate spectacole ale sale – Hamlet după W. Shakespeare, spectacol semnat de regizoarea Ada Lupu Hausvater, pe un text remixat de Peca Ștefan și pe muzica semnată de Subcarpați. Hamlet este un manifest pentru dreptul neîngrădit al oamenilor de a fi autentici, pentru  dreptul de a-şi păstra vocea distinctă în societate,  pentru dreptul la propria viață.

(D)efectul Placebo închide FEST-FDR2017 joi, 25 mai, de la ora 21,00, pe scena Sălii 2.  Spectacolul, o producție a Teatrului Național din București, este prezentat ca o creație colectivă,  conceptul și coregrafia aparținând lui Ștefan Lupu.  „(D)efectul Placebo este un spectacol cu efect terapeutic garantat. Pentru că atât râsul, cât şi emoţia, dar şi poveştile spuse sincer, dansul şi, mai ales, muzica fac parte din identitatea noastră umană. Un spectacol care aminteşte cât de importantă este viaţa reală”, afirmă realizatorii acestuia.

Pentru spectacolele programate în sălile Teatrului Național, biletele pot fi achiziționate, în limita locurilor disponibile,  de la Agențiile Teatrului Național (agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și agenția „Sala 2”, Parcul Civic), în fiecare zi între orele 11 – 19 sau online, pe www.tntimisoara.com.

FEST-FDR2017 a fost organizat de Teatrul Național din Timișoara cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Timișoara, și a urmărit o contextualizare cât mai coerentă a fenomenului teatral românesc în spațiul artistic european.  Echipa de realizatori ai festivalului mulțumește publicului și tuturor celor care au fost alături de FEST-FDR2017 și promite o ediție 2018 cel puțin la fel de spectaculoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.