Florica Chiriță: „Cea mai mare parte a oamenilor din Gorj își doresc...

Florica Chiriță: „Cea mai mare parte a oamenilor din Gorj își doresc să vină în Timiș să muncească”. Unde intenționează CCIAT să-și deschidă noile sedii internaționale VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Lipsa forței de muncă din județul Timiș este una dintre probleme urgente pe care cei care au pârghiile necesare, doresc să diminueze. Invitată la emisiunea PRESSALERT LIVE, în studioul HDV, a fost directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, care a detaliat cu privire la programul de restructurare ce este pe cale să disponibilizeze în Timiș, din Gorj, sute de posibli angajați.

„Oamenii de afaceri din județul nostru au fost puși față în față cu cei care au intrat în programul acesta de restructurare. Noi nu am încercat să atragem doar forță de muncă din Gorj, ci era una dintre soluțiile pe care le-am identificat, ținând cont de nevoia existentă în Timiș. De anul trecut ne ocupăm să se creeze un acord pentru facilitarea cetățenilor sârbi pe piața de muncă din România. Inițial s-a semnat, dar a rămas neimplementat. A fost destul ca Zoppas să meargă la Kikinda și am vrut să facem ceva în sensul acesta. O altă soluție e forța de muncă din alte regiuni, pe care să o atragem la noi, în Timiș”, a specificat directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, la PRESSALERT LIVE.

Învățământul dual, crede Florica Chiriță, trebuie să reprezinte o oportunitate în creerea viitoarei forțe de muncă.


„Am fost atentă la dialogul dintre ministrul educației și Dărăban (n.r – Mihai Dărăban, președintele CCIAT România), care au discutat punctual și s-a spus că anul 2017 e dedicat învățământului dual și că dumnealui s-a ocupat de modul de organizare a admiterii pentru 2017, iar asta înseamnă ceva important”, a explicat Florica Chiriță în studioul HDV.

Un flux de câteva mii de angajați atrage cu sine și alte probleme care trebuie rezolvate, cum ar fi cea a cazării. „Nu am asistat la toate discuțiile, dar am înțeles că există posibilitatea în sistemul locuințelor sociale să fie cazați acești oameni. Important a fost că s-au prezentat toate facilitățiile, atât ale angajatorului, cât și ale avocatului. Același lucru am fost și eu curioasă, dacă oamenii vor să vină din Gorj, în Timiș, ca să muncească, întrebându-l pe președintele Complexului Energetic din Gorj. Există convingerea că oamenii vor să vină ca să lucreze. Au zis că da, sunt foarte mulți care își doresc să aibă un loc de muncă, cei care nu vor să stea fără să facă ceva”, a specificat Florica Chiriță la PRESSALERT LIVE.

„Anul acesta, în martie, comunitatea italiană din județul nostru a fost față în față cu instituțiile statului. Au fost 120 de firme italiene, cu Ambasada Italiei, a fost un mare eveniment. Cu Ambasada Marii Britanie am semnat un acord de colaborare, s-a înființat camera bilaterală și ne-am propus să avem un birou și la Londra, dar și la Nurnberg. Vrem să reluăm, pentru că o dată a funcționat și a făcut-o bine. Ajută foarte mult. Va fi un singur om la fiecare birou, plătit de Camera de Comerț. Trebuie să vedem ce reușim. Ne doarim foarte mult să se întâmple acest lucru. Produsele noastre lipsesc de pe piețele respective. Trebuie să și exportăm, nu doar să importăm”, a dezvăluit directorul CCIAT, Florica Chiriță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.