Formaţia maghiară Ismerős Arcok va susţine un concert extraordinar la Timişoara. Vezi...

Formaţia maghiară Ismerős Arcok va susţine un concert extraordinar la Timişoara. Vezi ce alte acţiuni mai sunt cuprinse în Zilele Maghiare Bănăţene VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia maghiară Ismerős Arcok va susţine un concert extraordinar la Timişoara.

Formaţia maghiară Ismerős Arcok va susţine un concert extraordinar la Timişoara, evenimentul fiind inclus în cea de-a 22-a ediţie a Zilelor Maghiare Bănăţene, care va avea loc în perioada 4 – 14 mai. Printre scopurile şi obiectivele acestei manifestări se numără atragerea atenţiei publicului timişorean şi bănăţean asupra existenţei în peisaj a etniei maghiare şi a realizărilor culturale ale acesteia, dovedirea faptului că etnia maghiară contribuie în mod calitativ la viaţa spiritual-artistică a regiunii şi că aportul său la cultura bănăţeană este mai semnificativ decât procentajul său actual în componenţa populaţiei regiunii. Zilele Maghiare Bănăţene vor include o serie de acţiuni care vor debuta joi 4 mai, la ora 17, la Galeria Helios cu vernisajul expoziţiei Dualitate, a  artiştilor plastici profesioniști ce trăiesc şi ucrează în Timișoara.


În aceeaşi zi la Casa de Cultură din Otelec, de la ora 19 va avea loc spectacolul trupei de teatru amator a Liceului Teoretic Béla Bartók din Timişoara numit Proiectul Mateiaş Gâscanul iar de la aceeaşi oră la Parohia Reformată Cetate , în sala sala Újvárossy Ernő se va desfăşura „Reconcilierea şi efectele sale asupra Banatului“, o prezentare  și proiecție susținută de istoricul de artă Ilona Miklósik.

Vineri, 5 mai, de la ora 19 în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Csiki Gergely, va avea loc proiecţia filmului Ernella şi a ei la familia Farkas, film laureat cu Globul de Cristal pentru cel mai bun  film al anului 2016 la Festivalul de Film de la Karlovy Vary, urmată de discuții cu realizatorii peliculei, moderatorul acestui eveniment fiind  Csaba Bartha.  Printre celelalte acţiuni incluse în cadrul Zilelor Maghiare Bănăţene se numără spectacolul de dans popular „În căutarea datinilor“ (6 mai), defilarea stradală a ansamblurilor populare participante la gala de dans popular, în port popular, însoțite de taraf (7 mai), „Baranta“ (arte marțiale maghiare tradiționale) – prezentare în aer liber susținută de Asociația Sportivă și de Păstrare a Tradițiilor Losonczy István din Timișoara.

De asemenea, pe 13 mai, de la ora 19, la sala Studio a Teatrului Maghiar, puteți urmări spectacolul-manifest „Ultima mutare”, în regia lui Kocsardi Levente (spectacolul va fi tradus și în limba română).

Evenimentul de închiere al Zilelor Maghiare Bănăţene va avea loc în data de 14 mai de la ora 19, la Filarmonica Banatul, unde va avea loc un concert al formaţiei maghiare Ismerős Arcok.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.