Fost primar, închisoare cu executare pentru corupție. Vezi cine a mai fost...

Fost primar, închisoare cu executare pentru corupție. Vezi cine a mai fost condamnat în același caz

0
DISTRIBUIȚI

Fostul primar al comunei Bozovici, în prezent consilier județean în Caraș-Severin, a fost condamnat în primă instanță, de Tribunalul Arad, la 3 ani de închisoare cu executare.

Miclea a fost acuzat de procurorii anticorupție că a primit o șpagă de 150.000 de lei de la un om de afaceri pentru care primarul a semnat concesiunea gratuită a 365 de hectare de păşune aparţinând comunei. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că „în perioada 2011-2012, Romică Anculia și primarul Aurel Miclea au iniţiat constituirea unei asocieri în scopul săvârşirii de infracţiuni, la care au aderat ulterior și cei doi oameni de afaceri”. Concret, membrii asocierii au urmărit atribuirea de către primarul Aurel Miclea, în mod discreţionar, a unor contracte de concesiune a pajiştilor comunei Bozovici. Astfel, prin mijlocirea lui Romică Anculia, oamenii de afaceri Vasile Sauca și Eftime Darius Văcariu i-au remis edilului comunei Bozovici sumele de 135.000 de lei, respectiv 15.000 de lei.

Tribunalul Arad i-a găsit vinovați pe toți cei patru inculpați: Romică Anculia (condamnat deja în alt dosar), Aurel Miclea, Vasile Sauca și Eftimie Darius Văcariu.


Achitat pentru asociere în vederea săvârşirii de infracțiuni, fostul director APIA a primit o condamnare la doi ani de închisoare pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită. Aceasta se adaugă altor numeroase condamnări primite de Romică Anculia în spețe similare, transmite expressdebanat.ro.

Vasile Sauca Vasile a fost și el achitat pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, dar a primit un an de închisoare pentru infracţiunea de dare de mită. Cu suspendare pe un termen de încercare de 4 ani. Față de Miclea și Văcariu cauza a fost disjunsă, aceștia nerecunoscându-și vinovăția. Aurel Miclea a fost achitat pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, dar a fost condamnat la trei ani închisoare pentru infracţiunea de luare de mită, în regim de detenţie. Lui Miclea i-au fost interzise și mai multe drepturi. Totodată, i-a fost menținut sechestrul asigurător instituit în momentul deschiderii dosarului penal asupra casei sale din Bozovici și a unui teren de 1.700 mp până la concurenţa sumei de 150.000. I-a fost ridicat în schimb sechestrul pus de procuror pe un apartament cu două camere, situat tot în comuna Bozovici, conform sursei citate.

Eftimie Darius Văcariu a fost condamnat la rândul său, la doi ani închisoare pentru infracţiunea de dare de mită cu suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere pe un termen de încercare de 4 ani.

Sentința Tribunalului Arad nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.