Hamilton a lansat, în premieră mondială, primul produs proiectat și realizat la...

Hamilton a lansat, în premieră mondială, primul produs proiectat și realizat la Giarmata

0
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul săptămânii trecute, Hamilton Central Europe, membră a grupului Hamilton, a prezentat oficial seringa cu conexiune fără lipire (HeadSpace Syringe), folosită în industriile alimentară, de mediu și cercetare farmaceutică. Seringa a fost dezvoltată integral în România, fiind primul proiect de produs nou inovat în Hamilton Central Europe. Atât dezvoltarea, cât și producția ei se realizează integral în fabrica din județul Timiș. Produsul se bucură deja de un real succes, fiind foarte solicitat în piața de profil.

Prezentarea seringii cu conexiune fără lipire a avut loc în cadrul unei conferințe organizate de Hamilton Central Europe la sediul din localitatea Giarmata, județul Timiș, conferință la care au participat reprezentanți ai companiilor specializate în sprijinirea oamenilor de știință în activitatea de cercetare zilnică.

“Pe parcursul a două zile, participanții la conferință veniți din Europa, Asia și Africa de Sud s-au declarat a fi impresionați atât de noutățile prezentate de noi în domeniul manipulării lichidelor cu grad ridicat de precizie, dar și de fluxul de producție, nivelul ridicat de calitate, echipamentele de producție customizate și totodată complexitatea proceselor de lucru, aparent simple.” a declarat Ciprian Ractei,  Plant Operation Manager, Hamilton Central Europe.

“Pentru noi, a fost foarte interesant să vedem locația și să întâlnim personal oamenii cu care lucrăm/ colaborăm zilnic, o echipă tânără, de ambele părți.


La fel de important a fost să vedem fluxul de producție – impresionant de organizat, să participăm la prezentările de produse, să putem încerca instrumentele și să adresăm întrebări directe tehnicienilor.” au declarat Carolina Scotti și Giuseppe Scotti, reprezentanți FALC Instruments, companie din Italia specializată în producția și distribuția de articole pentru laboratoare chimice și farmaceutice.

Grupul Hamilton este lider de piață la nivel mondial în manipularea lichidelor cu grad ridicat de precizie, iar recunoașterea acestui statut se regăsește în premiile acumulate de-a lungul timpului, printre care amintim: “True Leaders  2015 – ICAP România”, “German Design Award 2017 for HeadSpace Syringe”. De asemenea, Hamilton a fost furnizor exclusiv de instrumente pentru laboratoarele Anti-Doping din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio 2016.

“Unul dintre numeroasele planuri de viitor este să ne menținem poziția numărul 1 pe piață și să fim de succes cu implementarea de produse noi inovative.” a declarat Patrik Caluori, Vice president Laboratory Analytics Hamilton.

În România, Compania Hamilton și-a început activitatea prin producția de componente destinate seringilor cu microlitru – folosite exclusiv în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării și pipetării în gama microlitrilor –  în anul 2013, în Timișoara. Odată cu deschiderea acestui sediu, România a devenit a doua țară din Europa, după Elveția, în care Compania Hamilton desfășoară activități de producție.

Astăzi, în noua fabrică din Giarmata, Hamilton Central Europe produce cu ajutorul unei echipe de aproximativ 130 de angajați (operatori, tehnicieni, ingineri proiectanți și specialiști în departamentele suport) instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză și cercetare (seringi de mare precizie, pompe, valve, ace, module de pipetare etc.), precum și accesorii pentru aparatura medicală. Produsele fabricate de către Hamilton Central Europe în Timiș sunt utilizate în piețele de profil din Europa, Asia și Africa de Sud, în mare parte în laboratoarele de cercetări științifice, laboratoarele de aplicații analitice și secții de terapie intensivă.