Horia Colibășanu se gândește la o expediție în premieră mondială, după ce...

Horia Colibășanu se gândește la o expediție în premieră mondială, după ce a cucerit cel mai înalt loc de pe Pământ. Ce și-a propus

0
DISTRIBUIȚI
Horia Colibășanu pe Vârful Everest.

Horia Colibășanu are planuri de viitor mari. După ce anul acesta a reușit să cucerească vârful Everest (8.848 metri) fără să folosească oxigen suplimentar sau șerpași, în premieră românească, alpinistul și-a propus ca următoarea provocare în Munții Himalaya să fie o premieră mondială.

Concret, timișoreanul vrea să deschidă o nouă rută. „Îmi doresc să urc pe toate cele 14 vârfuri. Provocarea pentru mine va fi să deschid o rută nouă. Este un proiect pe care îl am demult în minte şi la care nu am renunţat”, a precizat Horia Colibășanu.

Vă reamintim că, în data de 16 mai, alpinistul timișorean a dus steagul României în cel mai înalt loc de pe Pământ.


Pentru această expediție, Colibășanu s-a pregătit trei ani și jumătate, Everest fiind cel de-al optula vârf din cele 14 de peste 8.000 de metri din lume în palmaresul de alpinist.

„Sunt mândru că am reuşit să ridic steagul României peste 8848 metri, înălţimea Everestului. Am ajuns în vârf, m-am aşezat pe coama Everest şi am făcut fotografia la care privesc cu multă bucurie. Momentul în care am ridicat tricolorul a fost cel în care am simţit că am reuşit să închei un proiect pentru care m-am pregătit foarte mult. Desigur că aveam să mai trec prin multe dificultăţi, la coborâre. Am fost însă pregătit pentru ele, ştiam ce mă aşteaptă, că va fi foarte greu”, a spus Horia Colibăşanu.

Anul acesta, a avut loc cea de-a 19-a expediție internațională a lui Colibășanu, care este cel mai performant alpinist din istoria României. Ascensiunile sale au fost fără oxigen suplimentar și fără șerpași. Alpiniștii care urcă munții pe propriile forțe, fizice și psihice, sunt cunoscuți sub denumirea de alpiniști puri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.