INCENDIU de proporții într-un bloc-turn, peste 100 de persoane evacuate. Vezi câți...

INCENDIU de proporții într-un bloc-turn, peste 100 de persoane evacuate. Vezi câți oameni au ajuns la spital

0
DISTRIBUIȚI

Astăzi, în jurul orei 11.00 un apel la 112 anunța un incendiu într-un bloc de 9 etaje situat în Petrila, pe strada 8 Martie. La sosirea efectivelor de pompieri alcătuite din 4 echipaje de stingere și 3 de prim ajutor, incendiul care genera o cantitate mare de fum se manifesta pe casa scărilor la 3 etaje. Principala preocupare a pompierilor a fost salvarea oamenilor, aceștia reușind să scoată din bloc 32 de adulți și 14 copii.


Alte 58 de persoane s-au autoevacuat din blocul de locuințe. În urma intoxicării cu produși rezultați în urma procesului de ardere 10 adulți și un copil au fost transportați cu ambulanțele la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Petroșani.

Incendiul s-a manifestat cu violență la magazii improvizate din lemn și carton amplasate pe casa scărilor în care erau depozitate materiale ușor inflamabile cum ar fi obiecte textile sau mase plastice.

Pompierii au reușit izolarea incendiului doar la aceste amenajări improvizate, toate apartamentele fiind protejate și au lichidat incendiul după aproximativ o oră.

Pompierii salvatori din Petroșani au fost sprijiniți de echipaje de prim ajutor de la Petrila și Vulcan, o echipă a Detașamentului de Pompieri Deva cu o autospecială de transport victime multiple precum și de un echipaj prevăzut cu medic al Serviciului de Ambulanță Județean.

Acțiunea celor 24 de pompieri implicați în operațiunile de stingere a fost susținută și de 8 jandarmi și 15 polițiști care au asigurat măsurilor de ordine publică pe timpul desfășurării intervenției.

Cauza probabilă de producere a incendiului va fi stabilită în urma unei anchete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.