Lenea şi nesimţirea costă: amenzi de mii de lei pentru firme şi...

Lenea şi nesimţirea costă: amenzi de mii de lei pentru firme şi cetăţeni care au aruncat gunoiul în stradă sau nu au reciclat

0
DISTRIBUIȚI

Aruncatul deşeurilor în stradă pare să fie o modă a Timişoarei anului 2017. Poliţia locală a efectuat noi controale la comercianţii din zona complexului studenţesc, dar şi la imobilele de pe străzile
Miorița, Daliei, Lascăr Catargiu. Oamenii legii i-au amendat fără milă pe cei care nu au respectat legislația privind reciclarea, dar și pe cei care au abandonat deșeuri în locuri neamenajate.

„În cadrul acțiunii au fost aplicate un număr de șapte sancțiuni contravenționale, atât la firme cât și asociații pentru abandonarea deșeurilor pe domeniul public și pentru necolectarea duală a deșeurilor, aspecte prevăzute și sancționate prin HCL 371/2007 modificată cu amenzi de la 1.000 la 2.500 lei.


Spre exemplu, societatea comercială care funcționează în spațiul de la fostul local Porky’s a fost sancționată cu 2.500 lei deoarece a abandonat în apropierea unității mai multe deșeuri, unele provenite de la curățenia efectuată în spațiul respectiv. Alte cinci asociații de proprietari și societăți comerciale au fost invitate la sediul Poliției Locale pentru întocmirea proceselor verbale de constatarea contravenției pentru aceleași fapte. De asemenea, au fost identificate și două rampe clandestine de deșeuri care au fost transmise societății de salubrizare Retim pentru igienizare. Tot pe linie de protecția mediului, ca urmare a monitorizării video pe str. Martir Constantin Gârjoabă, polițiștii locali au mai aplicat o sancțiune de 2000 lei unei persoane care a abandonat deșeuri, alte două urmând a fi identificate pe baza imaginilor video, iar un alt cetățean care a fost surprins abandonând deșeuri pe str. Mătăsarilor a fost sancționat cu aceeași sumă”, a informat Poliţia Locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.