Locaţia de la Giroc pentru construcţia sălii polivalente, aprobată în CJ Timiș....

Locaţia de la Giroc pentru construcţia sălii polivalente, aprobată în CJ Timiș. Vezi cum au stopat liberalii demararea proiectului

1
DISTRIBUIȚI

Discuţii aprinse în plenul Consiliului Judeţean Timiş de astăzi, pe tema locaţiei unde va fi construită sala polivalentă de 16 000 de locuri cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii. Dacă până acum discuţiile pe tema sălii s-au purtat între şeful CJ Timiş Călin Dobra şi primarul Nicolae Robu, astăzi, opiniile edilului a fost exprimate de liderul consilierilor judeţeni ai PNL, Nicu Bitea. Proiectul aprobării locaţiei de la Giroc pentru construirea sălii a ajuns pe masa aleşilor pe ordinea suplimentară de zi. Practic aprobarea locaţiei a fost cerută de CNI ca un acord de principiu şi nu reprezintă o decizie finală privind zona în care va fi construită sala.

Nicu Bitea a atenţionat că „nu doresc şi nu dorim, grupul consilierilor PNL, să facem spectacol pe tema acestui proiect. Aţi spus că în comisiile reunite noi nu am fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect. Ceea ce pot să vă spun este că încă o dată vă solicităm şi solicităm Guvernului României ca sala polivalentă să fie construită pe locaţia propusă de Primăria Timişoara. Primăria Timişoara propune CJ Timiş un parteneriat de 50% pe proprietatea sălii pe care o va face. (…) Locaţia propusă de Primăria municipiului Timişoara face parte dintr-un concept amplu, ultramodern, elaborat de specialişti, concept care reprezentă Master Planul pe infrastructura sportivă a Timişoarei.(…) Nu există niciun fel de ambiţii, ca să nu credeţi că se merge pe această idee de ambiţie personală sau de orgolii, există doar ideea de a construi o sală polivalentă care să deservească cetăţenii din oraş”.

Consilierul PSD Mihai Ritivoiu a comentat că și Allianz Arena este construită la 12 km de centrul Munchenului.


Titu Bojin a făcut un apel la consilierii PNL să renunțe la ambiții, cerându-le ca spre binele județului să voteze pentru aprobarea locației de la Giroc, atenționând că și cei de la București se pot ambiționa pe acest subiect. Bojin a prous ca sala de 16 000 de locuri să fie construită la Giroc și ca Primăria Timișoara și Consiliului Județean Timiș să facă un parteneriat pentru construirea unei săli mai mici. Bitea a cerut ca proiectul să fie scos de pe ordinea de zi.

Replici savuroase

„Acum suntem ca și caprele pe punte și o să pierdem investiții mari. Întotdeauna au fost contradicții între primărie și consiliul județean și pierdem investiții mari”, a spus consilierul județean PNL Liviu Borha.

După mai bine de jumătate de oră de discuţii, Dobra l-a felicitat pe Bitea pentru că susţine spectacolul început de Nicolae Robu pe tema locaţiei sălii polivalente şi a precizat că locaţia de la Giroc nu are probleme, spre deosebire de cea pusă la dispoziţie de primărie. „Am început demersurile pentru ca pe acest teren de zece hectare dorim realizarea bazinului de înot, pentru ca noi să nu stăm la stadiul de articole în presă şi pe Facebook, ci încercăm să punem teren la dispoziţie ca să beneficiem de fonduri guvernamentale”, a spus Dobra. Acesta a promis că nu va mai purta discuţii cu primarul Nicolae Robu până când acesta nu îşi va cere public scuze pentru că a jignit în repetate rânduri aleşii PSD şi conducerea CJ Timiş.

Dobra i-a cerut lui Liviu Cocean, consilier judeţean de la PNL să se retragă din CJ Timiş dacă continuă să jignească PSD şi nu vrea să muncească în interesul judeţului. Proiectul locației a fost aprobat cu 23 de voturi pentru, însă, ulterior, proiectul prin care se cerea trecerea în patrimoniul județului și apoi demolarea unor imobile de pe terenul respectiv, lucru pentru care era nevoie de 2/3 din voturi, a picat după ce liberalii au votat împotrivă. Prin respingerea celor două proiecte, practic, liberalii au blocat proiectul pentru că terenul nu este liber de clădiri și sarcini pentru demararea investiției guvernamentale.

1 COMENTARIU

  1. Stimați jurnaliști, de ce cautați să vă decredibilizați doar pe motiv ca nu vă place de măscărici? Titlul corect trebuie să fie: Vezi cum tergiversează pesedeu contruirea sălii polivalente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.