Lovitura Curții de Apel Timișoara în dosarul polițiștilor de frontieră trimiși în...

Lovitura Curții de Apel Timișoara în dosarul polițiștilor de frontieră trimiși în judecată de DNA

0
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a dat, astăzi, decizia definitivă legată de probele din dosarul DNA în care au fost trimiși în judecată 18 polițiști de frontieră de la vămile din Vărșand și Naidăș. Vă reamintim că, în procedura de cameră preliminară, judecătorul Vlad Florentin a anulat toate probele din dosar considerând că ar fi fost obținute ilegal. Decizia a venit la două zile după ce, la o întâlnire cu unul dintre denunțători, fostul vameș arădean Dorel Țica, arestat pentru trafic de influență pentru că a promis că va rezolva eliberrarea unuia dintre inculpații din dosar, i-a explicat că s-a vorbit cu judecătorul de la Tribunalul Arad, care judecă pe fond dosarul, și că se așteaptă să se rezolve punerea în libertate a celui arestat de către judecătorul Vlad Florentin. ”Păi s-o vorbit.


Și la Arad s-o vorbit. Și cu el… Ăla o fost polițist de frontieră. No. Așteptăm. Verdictu”. Pentru a arăta că este o variantă de încredere. Țica a dat ca exemplu un alt dosar, instrumentat de DIICOT Arad, în care suspectul a rămas liber ca pasărea cerului, neprimind nici măcar control judiciar după ce a fost arestat, fapt ce i-a permis să părăsească țara a doua zi.

DNA a contestat hotărârea, iar astăzi Curtea de Apel Timișoara a admis solicitarea și a constatat ”legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 110/P/2016 din data de 03.03.2017 emis de D.N.A. – Serviciul Teritorial Timişoara, a legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei la Tribunalul Arad”. Decizia este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.