Meci INEDIT la Timișoara cu ocazia a 95 de ani de la...

Meci INEDIT la Timișoara cu ocazia a 95 de ani de la primul joc al echipei naționale de fotbal. Când are loc disputa ”România Regală” – ”Serbia Regală”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: libertatea.ro

Primul meci al naționalei de fotbal a României a avut loc în urmă cu 95 de ani, la Belgrad, împotriva reprezentativei Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor. Acel joc prilejuit de nunta Regelui Alexandru I al Iugoslaviei cu Principesa Mărioara (Mignon) va fi reevocat de simpatizanții monarhiști sârbi și români pe arena ”Știința” din Timișoara în data de 11 iunie.

Jocul e organizat de Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, Asociația pentru Regatul Serbiei (KraljeVinaSrbija), cu sprijinul FRF, a Universității Politehnica și al AST Druckeria.


Iar la eveniment va lua parte Alteța Sa Regală Principele Radu al României. În primele zece minute ale meciului, jucătorii celor două echipe, selecționatele României Regale și ale Serbiei Regale, formate din simpatizanți monarhiști, vor purta tricouri cu numele celor care au jucat la Belgrad în urmă cu 95 de ani. Partida va avea loc duminică, 11 iunie, de la ora 12.00, pe arena ”Știința”, din Timișoara.

Naționala României era dominată de ardeleni și bănățeni

Primul joc România – Serbia, totodată primul istoric al ”tricolorilor” a fost câștigat de aceștia, scor 2-1, pe Stadionul ”S.K. Jugoslavia” în fața a 5.000 de spectatori. Disputa a avut loc în data de 8 iunie 1922 în cadrul Cupei Regelui Alexandru I al Serbiei. Golurile victoriei au fost marcate de Ronay (CA Oradea) și Aurel Guga (U Cluj). De altfel întreaga națională a României era formată din jucători ardeleni și bănățeni. Francisc Zimmerman (CA Timișoara), Adalbert Ritter, Carol Frech și Paul Schiller (Chinezul Timișoara), s-au numărat printre titulari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.