Ministrul Sănătății explică de ce nu se realizează institut oncologic la Timișoara:...

Ministrul Sănătății explică de ce nu se realizează institut oncologic la Timișoara: „Suntem într-un blocaj”. Când ar putea începe lucrările

0
DISTRIBUIȚI
Ministrul Sănătății, detalii despre institutul oncologic.

Ministrul Sănătății, aflat ieri la Timișoara, la invitația președintelui Consiliului Județean Timiș, a vizitat nu doar spitalul județean, ci și noul corp al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu”, cât și scheletul clădirii care ar trebui să adăpostească institutul oncologic.
Florian Bodog a explicat că în ceea ce privește viitorul institut oncologic al Timișoarei ne aflăm într-un “blocaj”, Ministerul Sănătății alocând în acest an zece milioane de lei pentru acest obiectiv.

“La institutul oncologic suntem într-un blocaj în ceea ce privește procedura de achiziție pentru proiectare, se așteaptă rezoluția de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Am discutat cu toată comisia care se ocupă de această procedură de licitație și am stabilit un grafic foarte clar al măsurilor pe care urmează să le luăm în viitorul apropiat, astfel încât să putem demara cât mai rapid construcția acestui centru de oncologie. Cred eu că este așteptat de toți timișorenii și în special de către pacienții oncologici. Ministerul Sănătății a alocat deja zece milioane pentru acest centru, eu sper să-i și puteți folosi.


Banii au fost alocați și în anii anteriori și s-au blocat în tot felul de contestații și tot felul de proceduri”, a declarat Florian Bodog.

De altfel, în urmă cu o săptămână, premierul Sorin Grindeanu acuza Direcția de Sănătate Publică Timiș pentru faptul că lucrările nu au început la institutul oncologic, care ar urma să fie realizat pe Calea Torontalului.

Ministrul Sănătății a vizitat ieri și noul corp al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara și a declarat presei că a primit asigurări de la constructori că banii alocați de guvern în acest an, șapte milioane de lei, vor fi cheltuiți până în luna noiembrie.

“Am vizitat noul spital de pediatrie, unde am discutat cu echipa managerial[ a spitalului, cu domnul viceprimar, cu echipa care face managementul proiectului și mi-au fost prezentate o serie de modificări pe care dânșii doresc să le solicite pentru a îmbunătăți cheltuielile de mentenanță a acestui spital în viitor. Eu le-am spus că sunt logice. Le-am spus să facă toate procedurile necesare, Ministerul Sănătății are toată disponibilitatea pentru a asigura finalizarea acestui obiectiv. Noi am alocat în acest an șapte milioane de lei. Am fost asigurat că lucrările au demarat și ei se angajează că până în luna noiembrie vor executa toți banii pe care ministerul i-a pus la dispoziție pentru acest obiectiv”, a mai precizat Florian Bodog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.