Ministrul Sănătății, la Timișoara: “Lucrările la noua unitate de primiri urgențe, la...

Ministrul Sănătății, la Timișoara: “Lucrările la noua unitate de primiri urgențe, la centrul de mari arși și la maternitate vor merge în paralel”. Când ar putea fi finalizate

0
DISTRIBUIȚI
Ministrul Sănătății, în vizită la Timișoara.

Ministrul Sănătății s-a aflat, astăzi, la Timișoara, la invitația președintelui Consiliului Județean Timiș, și a vizitat mai multe obiective importante. Printre acestea s-a numărat și Centrul de Mari Arși al Spitalului Județean Timișoara, unde primele trei din cele cinci saloane au fost realizate cu bani de la CJ Timiș, doar că încă se așteaptă aparatura medicală.

Florian Bodog a precizat că echipamentele necesare vor ajunge la Timișoara printr-un program al Băncii Mondiale, cel mai probabil în acest an.

“Am văzut cu domnul președinte al CJ Timiș aspectele bune, aspectele negative din spital. În același timp, am văzut nevoia de echipamente și am vizitat, în final, Centrul pentru Mari Arși, găzduit în Casa Austria, unde și eu am făcut rezidențiatul. Ministerul Sănătății va pune la dispoziție echipamentele pentru Centrul de Mari Arși printr-un program al Băncii Mondiale. Pentru Centrul de Mari Arși, Ministerul Sănătății demarează procedura de achiziție pentru echipamente, iar acestea vor fi găzduite în sălile care au fost pregătite prin finanțare de la consiliul județean”, a declarat ministrul Sănătății.

Bodog a vorbit și despre noua unitate de primiri urgențe a Spitalului Județean Timișoara, precizând că s-au făcut deja primii pași.

“Se va realiza o nouă unitate de primiri urgențe și am înțelesc că echipa de la Banca Mondială a vizitat aici toate zonele.


CJ Timiș pregătește hotărârea de consiliu pentru a pune la dispoziția Ministerului Sănătății terenurile pentru unitatea de primiri urgențe. Am pornit procedura de achiziție pentru a face studiile de fezabilitate și proiectarea pentru centrul de arși și UPU. Va fi o unitate de primiri urgențe care va asigura legătura între toate compartimentele. Domnul președinte al consiliul județean mi-a promis că va face toate eforturile ca aceste proiecte ale Băncii Mondiale să fie cuplate perfect cu proiectul pe care domnia sa îl pregătește, împreună cu spitalul județean și cu Ministerul Sănătății, pentru a-l depune pe fonduri România – Ungaria, noua maternitate pentru Timișoara”, a mai precizat ministrul Sănătății.

Florian Bodog spune că procedura de achiziție pentru studiul de fezabilitate și pentru proiectare se finalizează până la sfârșitul acestei luni, urmând să fie desemnat un câștigător. De asemenea, ministrul Sănătății a afirmat că lucrările la noua unitate de primiri urgențe ar putea începe chiar în acest an și se vor finaliza în aproximativ doi ani.

“În acest an încep lucrările. Noi am asumat față de Banca Mondială termene foarte clare, pe care vreau să le respect. De exemplu, o singură bucată din linia de marși arși, dacă nu se finalizează la timp, automat toată linia se suspendă, banii respectivi se retrag și eu cred că e o pierdere pentru noi. Eu cred că avem foarte mare nevoie de aceste centre de mari arși, de unități de primiri urgențe care să asigure condiții decente. Eu spun decente, dar vor fi condiții de top pentru pacienții români. Contractarea pentru execuție trebuie să fie la sfârșitul acestui an. Termenele de contractare ni le-am asumat noi, iar în funcție de complexitatea lucrărilor, probabil aici lucrările vor merge în paralel, unitate de primiri urgențe, unitatea de mari arși, noua maternitate, știu eu, un an, doi ani vor fi gata”, a conchis ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.