Mitropolitul Banatului, cu lacrimi în ochi la ceremonia de Ziua Europei şi...

Mitropolitul Banatului, cu lacrimi în ochi la ceremonia de Ziua Europei şi Ziua Independenţei. Mesajul emoţionant despre libertate

0
DISTRIBUIȚI

Ceremonie specială, astăzi, în Parcul Central din Timişoara, pentru celebrarea Zilei Europei, 9 Mai. La eveniment au luat parte şi prefectul judeţul Timiş, Mircea Băcală, viceprimarul Dan Diaconu, vicepreşedintele CJ Timiş Traian Stancu, dar şi Mitropolitul Banatului Ioan Selejan. După o scurtă slujbă, o defilare militară şi depuneri de coroane, Mitropolitul Banatului a vorbit despre semnificaţia zilei de 9 mai, dată la care s-a proclamat, în 1877 independenţa României.

„Cred că acestei zile ar trebui să îi acordăm o importanţă mai mare, dacă stăm să ne gândim ce înseamnă să fie un popor independent. De atâtea secole am fost tot sub stăpâniri, tot sub stăpâniri, iată, că într-o zi de 9 Mai a răsărit soarele peste spaţiul nostru românesc. Dar iată că şi cele două războaie mondiale au umbrit soarele neamului nostru românesc cu sângele atâtor ostaşi români căzuţi pe câmpurile de bătaie. Iertaţi-mă că am deja lacrimi în ochi fiind că îmi amintesc de unchii mei care au murit pe front în timpul primului război mondial. Eu sunt această zi, mă gândesc la ei şi mă gândesc că fiecare familie de români care a avut un ostaş jertift pe altarul patriei poate aprinde astăzi o lumânare într-o biserică.


Mă gândesc la sutele de mii de ostaşi români care nu au o cruce la căpătâi şi doar Dumnezeu le-a plantat un stejar la căpătâi. De aceea, când trecem pe lângă un stejar bătrân să ne gândim că poate acolo zac osemintele unui ostaş român căzut pentru raza de soare pe care o vedem astăzi pe cer”, a spus Mitropolitul Selejan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.