Nicolae Robu a decis: Cristian Buşoi e favoritul său în cursa pentru...

Nicolae Robu a decis: Cristian Buşoi e favoritul său în cursa pentru şefia PNL. Vezi pledoaria de pe Facebook

0
DISTRIBUIȚI

După săptămâni în care a pledat pentru reformarea PNL din toate punctele de vedere, Nicolae Robu, primarul Timişoarei şi liderul PNL Timiş, şi-a făcut public favoritul în cursa pentru şefia Partidului Naţional Liberal.

Aşa cum era de aşteptat, Cristian Buşoi, europarlamentar de Timiş, se bucură de susţinerea necondiţionată a lui Robu, reales şi el lider al filialei judeţene a PNL în urmă cu câteva săptămâni.

Amintim că în cursa pentru şefia PNL au rămas doar Lodovic Orban şi Buşoi, după ce Cătălin Predoiu s-a retras.

Robu a postat pe Facebook motivele pentru care consideră că Buşoi este omul potrivit pentru a devenit şef al liberalilor din toată ţara:

„1. A dat importanța cuvenită școlii, formării sale ca profesionist, intelectual și politician, iar portofoliul său de studii oglindește asta cât se poate de convingător.
2.


Are o bogată experiență politică, deși este tânăr -39 de ani-, intrând de tânăr în partid și deținând, apoi, pas cu pas, așa cum le stă bine celor ce aspiră să ajungă la vârf, toată paleta de funcții ierarhice, mai întâi la organizațiile de studenți și de tineret (CSL, TNL), apoi la seniori, la început la nivel județean -în Mehedinți și Timiș-, iar apoi la nivel național.
În ultimii ani, a condus organizația PNL București, mai întâi ca președinte interimar, apoi ca președinte ales și a fost numit prin vot de către BPN drept secretar general național interimar.
3. A fost parlamentar, este europarlamentar și a exercitat cu succes și diverse funcții executive.
4. Are viziune și o viziune modernă asupra modului în care trebuie făcută marea politică: cu deschidere și nu în izolare, cu concentrare pe mizele mari, ale țării, ale comunităților de la diferitele niveluri și ale cetățeanului însuși și nu cu irosire în teme mărunte și dispute politicianiste derizorii
5. Este un bun comunicator. Are excelente abilități de relaționare, prin care și-a construit și va fi capabil să construiască în viitor și pentru partid conexiuni importante, în țară și în străinătate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.