Noul as din mânecă pregătit de Sebastian Ghiță pentru a întârzia extrădarea...

Noul as din mânecă pregătit de Sebastian Ghiță pentru a întârzia extrădarea din Serbia. Vezi când va fi audiat de Curtea Supremă de la Belgrad

0
DISTRIBUIȚI

Zile de foc pentru fugarul Sebastian Ghiță după ce autoritățile din România au cerut, oficial, extrădarea fostului deputat, prins în Belgrad după ce a fost dat în urmărire internațională. Vă reamintim că patronul grupului de firme Asesoft -Teamnet a fugit din țară după ce a participat la o întâlnire de adio între parlamentarii care au făcut parte din comisia de control a SRI și conducerea serviciului secret, reușind să scape de filajul polițiștilor de la Direcția de Operațiuni Speciale. Relația bună a lui Sebastian Ghiță cu președintele ales al Serbiei, actualul premier  Aleksandar Vucic, stabilită când Victor Ponta era prim ministru,  s-a putut observa și după ce Ghiță a fost prins alături de fratele său, Alexandru Ghiță. Anterior, o filială a firmei lui Ghiță a implementat mai multe proiecte pentru Ministerul de Interne din Serbia. Fostul deputat  și l-a luat ca apărător pe avocatul Radoslav Bacovic, care este un apropiat al lui Vucic, fost președinte al Tribunalului Special din Belgrad și al Comisiei Electorale din Serbia.

După ce autoritățile sârbe au prelungit cu 40 de zile arestul preventiv, vineri este o zi importantă pentru Ghiță.


 Acesta urmează să fie audiat de Curtea Supremă din Belgrad, în cadrul procedurii de extrădare, într-o ședință nepublică. Pe lângă posibilitatea de a cere azil politic în Serbia, care ar bloca practic, procedura extrădării, deja a fost deschis un nou front – problemele grave de sănătate de care ar suferi fugarul și care ar face imposibilă extrădarea. De altfel, echipa de avocați din Serbia este dublată de o echipă din România, existând informații conform cărora ar fi fost cooptat și un celebru avocat care activează pe raza Curții de Apel Timișoara.

”Dacă Ghiță va fi sau nu extrădat depinde de ce vrea cel care are puterea în Serbia și este evident cine conduce acum Serbia. Încă funcționează acest mecanism – se întâmplă ce își dorește jupânul. Banii contează și asta s-a văzut în anumite situații când a fost vorba de extrădarea unor cetățeni străini din Serbia”, a declarat pentru PRESSALERT.ro o sursă care a dorit să-și păstreze anonimatul și care cunoaște extrem de bine ce se întâmplă în Serbia. Decizia de trimitere a lui Ghiță în România depinde și de modul în care vor acționa miniștrii Justiției și de Externe, din guvernul condus încă de Vucic. Ghiță nu are niciun motiv să-și dorească revenirea prea curând în țară, unde-l așteaptă patru mandate de arestare preventivă pentru infracțiuni de corupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.