O nouă ALERTĂ la granița de vest: grupuri de migranți oprite de...

O nouă ALERTĂ la granița de vest: grupuri de migranți oprite de polițiștii de frontieră

0
DISTRIBUIȚI

O nouă zi agitată la frontiera de vest a țării. 14 migranți au fost prinși de polițiștii de frontieră din județul Caraș-Severin. În ultimele 24 de ore, aceștia au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Grădinari și Vrani, două grupuri, de trei, respectiv zece cetăţeni străini, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Ca urmare a faptului că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.


În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că primul grup era format din trei bărbaţi, cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 28 şi 32 de ani, iar al doilea grup era format din nouă cetățeni din Irak și un cetățean din Siria, dintre care patru bărbaţi, două femei şi patru minori, adulții având vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, iar minorii între 2 şi 14 de ani.

Și la Sectorul Poliției de Frontieră Naidăș a fost depistat de către poliţiştii de frontieră, pe raza localității de frontieră Răcășdia, un bărbat în vârstă de 29 de ani, cetăţean din Kosovo, care a încercat să intre ilegal în țară.

Toate cele 14 persoane depistate de polițiști de frontieră au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun. Totodată, autoritățile române au luat legătura cu omologii sârbi pentru a cerceta cazul în comun și punerea în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.