Olimpia Oprea: „Sper ca la anul să înceapă construcția noii maternități”. Cum...

Olimpia Oprea: „Sper ca la anul să înceapă construcția noii maternități”. Cum a reușit managerul Spitalului Municipal Timișoara să atragă milioane de euro în fonduri europene VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Doctorul ginecolog Olimpia Oprea, manager al Spitalului Municipal Timișoara, a fost prezentă în acesată seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, în studioul HDV, pentru a vorbi despre cele mai noi evenimente din „viața” spitalului. Instalată în funcția de manager interimar în luna aprilie a anului trecut, Olimpia Oprea a ținut să precizeze încă o dată că, numirea sa în funcția de manager, în luna octombrie, nu a avut nici o implicație politică.

„În aprilie 2016 am fost numită manager interimar, iar în octombrie a avut loc concursul pentru funcție, la care s-a putut înscrie oricine. Am fost singura care a făcut-o, astfel am ocupat postul, nicidecum politic. De când a preluat domnul Robu Spitalul Municipal Timișoara, a ajutat foarte mult, indiferent că sunt eu sau a fost celălalt manager. Spitalul are sprijin din partea primăriei pentru fondul de echipamente, investiții, plata chiriilor. Ne sprijină cu derularea proiectelor”, a specificat doctorul ginecolog Olimpia Oprea la PRESSALERT LIVE.

Întrebată despre stadiul proiectului care implică noua secție de maternitate, managerul Spitalului Municipal Timișoara a spus că „se lucrează la tema de proiectare. Sperăm ca la anul să înceapă construcția efectivă, dacă nu vor fi contestații. În acest moment Maternitaeta «Odobescu», inclusiv ginecologia, are 242 de paturi. În noua locație va trebui să avem și funcțiuni administrative, ca să construim pe o suprafață de 70% din teren.


Regimul de înălțime poate să fie de până la șase nivele”. O sumă importantă va fi economisită pentru spitalul condus de Olimpia Oprea dacă se reușește construirea propriei spălătorii. „Am făcut un studiu de cost și, dacă am avea spălătoria noastră, am reduce la jumătate costurile! Vom avea un corp administrativ unde vom muta administrația spitalului, pentru că acum locul e impropriu. Vom construi și o bucătărie care va deservi și celelalte secții care țin de spitalul municipal, cele la distanță de Clinicile Noi”, a menționat Olimpia Oprea, aflată în studioul HDV.

Managerul Spitalului Municipal Timișoara a precizat că o eventuală construcție în zona Spitalului Județean a spațiilor în care ar urma să se mute Maternitatea Bega ar veni în completarea a ceea ce se dorește pentru instutiția condusă de ea. „Nu ne încurcă cu absolut nimic, În acest moment situația celor două maternități e asemănătoare. Noi avem o capacitate mai mare decât celălalt spital. Îi cunosc și pe cei de la Bega, îmi sunt apropiați, mă bucur pentru ei. Ambele spitale au nevoie de spații noi. Sunt maternități de gradul III și consider oportune astfel de proiecte”, a declarat doctorul Olimpia Oprea.

Succesul nu s-a intersectat cu aceasta doar în medicină, dar și în scrierea de proiecte pe fonduri europene, cu ajutorul creat beneficii importante spitalului. „În 2008 am făcut un curs de manager de proiect, gândindu-mă că vreau unul pentru mine. La un moment dat am avut curajul să scriu singură un proiect pe România – Ungaria, cu tema infertilitatea feminină. A fost evaluat la Budapesta, iar mai apoi a fost desemnat cel mai frumos proiect pe sănătate. Am cumpărat echipament existent până atunci doar în cabinete private, iar foarte multe femei au beneficiat de pe urma proiectului. În patru zile au fost operate 27 de femei. Ulterior mii de femei s-au putut folosi de beneficiile proiectului. Și acum primesc de la mămici fotografii cu copiii lor”, a dezvăluit Olimpia Oprea la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.