PERCHEZIȚII în capitală și șapte județe pentru destructurarea unei rețele de evazioniști....

PERCHEZIȚII în capitală și șapte județe pentru destructurarea unei rețele de evazioniști. Vezi la cât se ridică prejudiciul

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Procurorii DIICOT au efectuat marți 16 percheziții domiciliare în București și județele Hunedoara, Brașov, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Călărași și Ilfov, în cadrul unei acțiuni ce vizează destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor și evaziune fiscală.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 — 2015 reprezentanții unor societăți comerciale au constituit un grup infracțional organizat, care au acționat în domeniul agricol, al construcțiilor și al comerțului cu piese auto”, informează un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului infracțional au evidențiat în contabilitate cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale ori au evidențiat alte operațiuni fictive, respectiv au înregistrat facturi emise de societăți fantomă și documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din sumele de bani achitate fiind retrase ulterior, în numerar, din conturile bancare ale societăților fantomă, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de peste 900.000 de euro.

La sediul DIICOT — Structura Centrală vor fi aduse în vederea audierii 16 suspecți.

Acțiunea a fost desfășurată împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române și ai Secției Regionale de Poliție Transporturi București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.