Pesediştii Idolu şi Ritivoiu despre sensul giratoriul suspendat promis de primarul Robu:...

Pesediştii Idolu şi Ritivoiu despre sensul giratoriul suspendat promis de primarul Robu: o fabulaţie. Cum explică

0
DISTRIBUIȚI

O fabulație din mintea primarului – așa descriu consilierul județean PSD Timiș Mihai Ritivoiu și consilierul local Dan Idolu anunțul făcut marți de primarul Nicolae Robu. Edilul a declarat că pe strada Baader se va face un sens giratoriu suspendat, din fonduri europene pentru care va aplica CFR.

„Săptămâna trecută am avut discuţii cu proiectanţii aflaţi sub contract cu CFR pentru dublarea liniei de cale ferată în zona municipiului Timişoara. V-am spus atunci că am discutat foarte aplicat şi inclusiv cu descinderi pe teren asupra soluţiilor la intersecţiile dintre calea ferată şi principalele străzi din Timişoara. O să vă mai povestesc şi altă dată ce am convenit cu proiectanţii şi cu reprezentanţii CFR, dar astăzi vreau să vă prezint soluţia pe care am convenit-o pentru pasajul Baader. Acolo vor fi schimbări importante. (…) Revin la intersecţia Baader cu calea ferată. Acolo va fi un sens giratoriu la zece metri înălţime.


E prima dată când vom avea aşa ceva în Timişoara. CFR va face asta şi ne bucurăm să facă. Vom avea trei căi de acces la sensul giratoriu”, declara primarul Nicolae Robu marţi.

Astăzi, Dan Idolu a declarat că proiectul prezentat de primar ar fi din China. „Proiectanții nu au purtat asemenea de discuții de detaliu legate de proiectele concrete care se vor face prin lucrările finanțate de Uniunea Europeană pentru CFR. Proiectantul deocamdată elaborează studii de fezabilitate, a avut discuții cu autoritățile de la Caransebeș și Arad și acum trei săptămâni a fost la Consiliul Județean. E faza de tatonare, încă nu s-a lucrat pe proiectul tehnic. (…) Am pus carul înaintea boilor, am pus o poză când noi discutăm de indicatori tehnico-economici. Se pare că planșa e dată jos de pe internet. Avem indicaţii rezonabile, pentru că proiectantul deocamdată este la faza de studiu de fezabilitate. Cine cunoaște, si domnul primar știe, studiul de fezabilitate indică oportunitatea, nu indică detalii tehnice. Proiectantul tehnic vine cu asemenea detalii. Girația aceea supraterană e de discutat de către specialiști dacă e necesară, dar nu s-a discutat până acum. E sigur necesară o supratraversare pe patru benzi pe strada Baader cu descărcare pe Demetriade. Și aceea va fi sigur. (…) Cei de la CFR sunt limitați de costuri și nu poți peste un buget planificat la Bruxelles să vii cu idei fanteziste numai să dai bine într-o poză”, a spus Idolu.

Mihai Ritivioiu a explicat că „pe un proiect de fonduri europene nu poți să vii cu bani să pui bani și să te implici într-un asemenea demers”, demontând promisiunea primarului că dacă CFR nu va avea bani să finalizeze investiția costurile vor fi suportate de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.