Peste 6.000 de doze de vaccin care protejează împotriva rujeolei au ajuns...

Peste 6.000 de doze de vaccin care protejează împotriva rujeolei au ajuns în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

O primă tranșă de vaccin necesară imunizării contra rujeolei, oreionului și rubeolei au ajuns, astăzi, în farmacia Direcției de Sănătate Publică Timiș.


Asta în condițiile în care, de câteva săptămâni, în farmacia instituției nu se mai afla nicio doză de vaccin.

Este vorba de 6.123 de doze de vaccin ROR, care vor fi repartizate medicilor de familie incluși în programul de imunizare.

“În farmacia DSP Timiș se face astăzi recepția pentru 6.130 de doze de vaccin ROR (rujeolă-oreion-rubeolă). Această primă tranșă de vaccin, necesară imunizării contra bolilor menționate mai sus, este repartizată județului Timiș de către Ministerul Sănătații”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Potrivit statisticilor făcute publice de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 19 mai este 6.124, dintre care aproape 50% în județele Timiș, Caraș-Severin și Arad.

De asemenea, au fost înregistrate 26 de decese, dintre care cele mai multe, opt, în Timiș, cinci în Arad și trei în Caraș-Severin. Cazuri de rujeolă s-au înregistrat în 40 de județe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.