Pionierii muzicii ambientale româneşti, Thy Veils, pregătesc un lungmetraj science-fiction VIDEO

Pionierii muzicii ambientale româneşti, Thy Veils, pregătesc un lungmetraj science-fiction VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Thy Veils pregăteşte lansarea unui lungmetraj independent de science fiction

Proiectul timişorean Thy Veils lucrează la un proiect îndrăzneț, atât pentru peisajul muzical românesc cât și pentru cinematografia autohtonă. E vorba de producția filmului Neoradiant, lungmetraj independent de science-fiction. Noua direcție îi va surprinde chiar și pe admiratorii trupei timișorene. Pionieri ai muzicii ambientale românești, Thy Veils sunt recunoscuți pentru proiecțiile de artă video și cine-concertele spectaculoase care transportă audiența în noi universuri. Neordiant va duce lucrurile la un complet alt nivel.

Videoclipurile semnate de fondatorul formației, Daniel Dorobanțu, poartă amprenta celor mai actuale tehnici de producție. Ele anunța bogăția vizuală și tematică a filmului aflat acum în pre-producție. Neoradiant este numele pasului următor în odiseea formației.


O nouă și vastă dimensiune, dar în același limbaj artistic pe care Thy Veils îl rafinează din 1996. Alături de membrii Thy Veils, la film vor lucra colaboratorii lor consacrați (de la muzicieni la designeri), actori din Timișoara și creativi din industria internațională.

„Subiectul filmului rămâne învăluit în mister. Cu siguranță va atinge constantele preocupări Thy Veils (mirarea față de Cosmos, straturile adânci ale realității) dar și teme noi, aflate la granița cunoașterii contemporane. Creatorul și producătorul Daniel Dorobanțu mizează pe potențialul vizionar al poveștii și pe montajul imaginativ. În perioada următoare, în paralel cu producția filmului, vor fi lansate capitole complementare. Acestea vor lua înfațișări diverse (piese noi, videoclipuri, ilustrații, povestiri, spectacole concept), dar vor face parte din același univers Neoradiant.“, spun membrii proiectului.

Resplendent este ce-l de-al 3-lea capitol din Neoradiant, proaspăt lansat sub forma unei piese noi, alături de o nouă lucrare video, ce se găsesc acum în spațiul online. Din punct de vedere muzical, piesa este produsă cu participarea a doi noi colaboratori, vocalista Alira Mun și Punu, producător de muzică electronică și DJ, aflat aici în controlul tobelor acustice.

Publicul este invitat să urmărească producția acestui nou univers pe pagina dedicată www.thyveils.com/neoradiant alături de canalele de social media ale formației, unde sunt disponibile imagini și fotografii concept din această producție. Ansamblul de artă sincretică Thy Veils e un nume rezonant pentru stilurile ambient, neoclasic, electronic şi world-fusion, atât în contextul artistic românesc dar și internațional. E singura trupă din România invitată la Festivalul Sziget timp de trei ani consecutiv, între 2014 și 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.