Poveşti muzicale americane cu cei trei muşchetari de la BluesCore, la Timişoara...

Poveşti muzicale americane cu cei trei muşchetari de la BluesCore, la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia BluesCore a susţinut un concert extraordinar la Timişoara

Proiectul muzical BluesCore a poposit miercuri seara la Timişoara, La Căpiţe, unde melomanii au avut parte de o seară de vis alături de Liviu Pop, Hanno Hoffer şi Raul Kusak, cei trei „muşchetari“ care le-au oferit celor prezenţi o incursiune muzicală în cele mai importante perioade şi locuri din S.U.A. în care s-a născut şi a evoluat blues-ul. Experienţa acumulată în Statele Unite de către Liviu Pop, care a cântat alături de nume mari ale scenei ca Hubert Sumlin, Sam Lay, Lucky Peterson, Debbie Davies sau Lil’ Dave Thompson s-a văzut din plin încă din primele momente ale recitalului din Timişoara. Hanno Hoffer a adăugat şi el un plus de şarm recitalului, iar Raul Kusak a plusat la creearea unei seri magice prin sound-urile orgii Hammond.

„Încerc să vin în fiecare an în România, atât alături de artişti americani cât şi cu cele două proiecte pe care le am în ţară. E vorba de BluesCore şi Urban Unit, acesta din urmă fiind un alt proiect fără delimitări, cu electro, jazz sau world music.


În ultimii ani simt o schimbare în muzica românească. În bine. E adevărat, poate se pierde puţin la capitolul muzică de improvizaţie, căci tinerii nu sunt expuşi prea mult acestui stil. Prin muzică de improvizaţie înţeleg jazz, blues, funk, soul. Şi totuşi, simt că se revine la muzica organică. Desigur că şi muzica pop e OK, dar ca şi artist găsesc mult mai interesantă muzica de improvizaţie. Fie că evoluezi în faţa a zece sau o sută de oameni, ceea ce dai din tine este la fel. De cele mai multe ori nu contează numărul oamenilor, doar dacă publicul este cu tine. Dacă le place ceea ce faci, simţi imediat. Câteodată se întâmplă să ai multă lume la un concert dar să simţi că oamenii nu-s cu tine. Contează foarte mult ca cei care vin la concertul tău să investească în actul artistic“, ne-a declarat Liviu Pop.

În cea de-a doua repriză a concertului, cei trei muşchetari au avut parte şi de colaborări inedite. Cristina Pădurariu a efectuat un jam session alături de băieţi, iar mai apoi Bogy Nagy a apărut şi el pe scenă în aplauzele spectatorilor care au savurat pe deplin această seară magică de blues.

„În America mai colaborez cu o serie de artişti. Mi se pare că există o armată bună de tineri muzicieni în România. Care au la dispoziţie o multitudine de locuri de unde se pot inspira. Ceea ce aş vrea să văd eu la un artist român este personalitatea. Nu e foarte greu să cânţi blues, dar trebuie mult studiu. La prima vedere, e simplu să cânţi blues, tehnic vorbind. Dar, pentru a cânta blues trebuie să ştii că e o istorie de viaţă. Nu poţi lua blues-ul doar într-un context muzical. Stilistic e foarte diferit de la o zonă la alta. Este extraordinar să găsesc ăn România un loc aşa fain ca La Căpiţe. Revin cu mare plăcere în ţară, atâta timp cât publicul mă primeşte cu căldură, revin cu mare drag“, ne-a declarat Liviu Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.