Prim-ministrul Sorin Grindeanu a anunţat măsurile care vor fi luate în cazul...

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a anunţat măsurile care vor fi luate în cazul epidemiei de rujeolă. Vezi ce a declarat

0
DISTRIBUIȚI

vaccin

Epidemia de rujeolă cu care se confruntă România trebuie stopată rapid, crede premierul Sorin Grindeanu, care a avut o întâlnire cu reprezentanţii spitalelor din Timişoara. Prezent într-o scurtă vizită în capitala Banatului, Grindeanu a ţinut să sublinieze că nu este pro obligativităţii vaccinării, cel puţin nu înainte de dotarea corespunzătoare a spitalelor şi de informarea corectă a cetăţenilor.

„Am avut o întâlnire cu reprezentanții medicillor de familie, cu cei de la DSV, cu toți cei de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, cu toți cei care au responsabilități în politica de sănătate în Timiș. Sunt opt decese în ultimul an la copii, din diverse cauze, dar cea finală este următoarea: copiii nu au fost vaccinați.


Suntem pe primul loc în țară, iar Caraș-Severin, Arad și Timiș adunate cazuri de rujeolă sunt cât toată țara la un loc. Nu se poate așa ceva. Cauzele care au dus aici sunt diverse, dar am ajuns în această situație. Eu nu cred că mai putem să ne facem că nu există. (…) Eu sper ca toată lumea să își dea concursul să rezolvăm problema. Înțeleg că nu mai e în acest moment o situație de lipsă de vaccin. Eu vă rog să sprijiniți demersurile publice care vor veni pentru informarea cetățenilor, pentru a fi informați și a ști că această campanie de vaccinare nu are legăură cu alte lucruri care se vorbesc. Aceste lucruri țin de sănătatea fiecăruia dintre noi. Eu sper să avem și rezultate. Cert este că din acest punct de vedere vom schimba și lucruri de ordin legislativ. O să vedem cum iese din dezbaterea publică Legea vaccinării. Noi trebuie să știm din timp și să comandăm din timp dozele necesare de vaccinuri pe diverse categorii”, a declarat premierul.

Acesta a detaliat, la cererea jurnaliştilor, principalele cauze ale numărului mare de îmbolnăviri din Timiş. „Două, trei cauze ar fi o rată mai mică de vaccinare în urban, zona de graniță, faptul că în Timiș vin pacienți din toată regiunea, nu doar din județul nostru și aici se încearcă a se trata cazuri din toată regiunea a dus la această creștere a numărului de cazuri din Timiș. Până la urmă nici nu contează de unde vin, contează că sunt 26 de copii care au murit în România”, a mai spus premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.