Primăria Timișoara, primii pași pentru realizarea unei noi maternități în cadrul Spitalului...

Primăria Timișoara, primii pași pentru realizarea unei noi maternități în cadrul Spitalului Municipal. Unde va fi construită

0
DISTRIBUIȚI

Anunț important făcut, astăzi, de viceprimarul Dan Diaconu. Primăria Timișoara vrea să construiască o clădire nouă în care să fie mutată toată Maternitatea “Odobescu”, care aparține de spitalul municipal.

În acest sens, a fost identificat și un teren, de aproximativ 4.000 de metri pătrați, aflați în zona Bogdăneștilor, în apropierea Liceului Alimentar. Potrivit viceprimarului Timișoarei, clădirea va fi alcătuită, cel mai probabil, din parter și trei etaje. Banii pentru proiectare au fost deja alocați în bugetul Primăriei Timișoara.

„Este un teren aflat în proprietatea municipalității, în zona Bogdăneștilor, în vecinătatea Liceului Alimentar, unde încercăm să construim o maternitate nouă.


În momentul se față se află la nivel de proiectare, banii pentru proiectare au fost alocați în bugetul Municipiului Timișoarei și suntem la eliberarea certificatului de urbanism. Noua maternitate ar trebui să acopere toate nevoile pe care le are spitalul municipal, pe partea de obstetrică-ginecologie, dar și zona de neonatologie. Regimul de construire este undeva la parter plus trei etaje”, a afirmat Dan Diaconu.

Viceprimarul Timișoarei nu a putut preciza la ce sumă se ridică întreaga investiție și nici de unde vor fi alocate fondurile necesare. „Nu putem să estimăm 100% cât va trebui să investim în această maternitate. Sunt convins că vom găsi resurse de finanțare, momentan sursa este aceea a bugetului local. Este nevoie de o maternitate nouă la Timișoara, este nevoie de mult suflu și de multe dotări, dar și de multă inimă pentru ca acest obiectiv să fie finalizat într-un timp cât mai scurt”, a conchis Dan Diaconu.

Anul trecut, la Maternitatea „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara au venit pe lume 3.170 de copii. Unitatea medicală primește prin transfer gravide cu sarcini complicate și copii născuți prematur din tot județul Timiș, dar și din Caraș-Severin, Hunedoara și Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.