Primarii liberali anunță înființarea unei platforme anti-Robu în cadrul PNL Timiș: ”Noi...

Primarii liberali anunță înființarea unei platforme anti-Robu în cadrul PNL Timiș: ”Noi nu putem solicita mântuire robuliană”

1
DISTRIBUIȚI

Lovitură dură primită de liderul PNL Timiș, Nicolae Robu, din partea primarilor revoltați, astăzi – 22 dintre aleși au anunțat, în urmă cu puțin timp, constituirea unei platforme de acțiune liberală în cadrul filialei. Anunțul a fost făcut în ziua în care se sărbătoresc 142 ani de la constituirea PNL, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Dudeștii Noi, unde au participat 12 primari din Făget, Sânnicolaul Mare, Pișchia, Dudeștii Noi, Cenei, Fibiș, Livezile, Jimbolia, Lenauheim, Ghizela, Bucovăț și Gătaia. Disputele dintre Nicolae Robu și primarii liberali au început încă din perioada alegerilor locale și au continuat, extrem de dur, în timpul campaniei electorale pentru parlamentare. După ce Nicolae Robu a câștigat din nou funcția de președinte al PNL Timiș primul lucru pe care l-a făcut a fost să-i mazilească din fruntea organizaților locale pe primarii rebeli, chiar dacă a susținut, imediat după ce l-a învins pe Alin Nica, că vrea să facă echipă cu adversarii săi din campania pentru șefia PNL Timiș.

”Am ales să mergem înainte și să nu cedăm intimidărilor actualei conduceri. Primarii de orașe și comune ar trebui să fie portavocile locale ale PNL. Faptul că acest lucru nu se întâmplă în filiala noastră arată o rupere de realitate. La o lună de la alegeri, nu am fost sunați de responsabilii de zonă, de președintele unificator, dar ne-am trezit că sunteți dați afară din funcții cei care eram președinți interimari.


Nicolae Robu e tolerant și iertător poate cei care sunt cu capul plecat. Noi nu putem solicita mântuire robuliană. PNL are nevoie de toți membrii săi pentru a câștiga următoarele alegeri”, a anunțat Alin Nica, primarul din Dudeștii Noi, fostul oponent al lui Robu. Nica a afirmat că platforma vrea să discute cu conducerea PNL Timiș ”deoarece nu vrem să fim luați unul câte unul, ci să discutăm ca o echipă”. Acesta a anunțat că platforma se va deschide și către societatea civilă deoarece partidul are nevoie de forțe proaspete.

”Am aflat din presă că am fost înlocuiți din funcțiile de conducere a organizațiilor pe care le conducem. Singurul păcat – mi-am permis să spun lucrurilor pe nume când nu au mers lucrurile în filială. Dacă nu se vor îndrepta, lucrurile vor merge tot mai rău. Suntem primari la al doilea mandat în opoziție și toți suntem ofertați. Poate o să încercăm o ședință cu toți membrii din Sânnicolaul Mare și să vină domnul Robu și parlamentarii și să explice ce vor cu această filială. E trist că într-o astfel de dispută nu se ține cont de oameni, de organizații și se iau decizii din birou. Se iau astfel de decizii doar în cazul filialelor în care președinții au avut ceva de spus și care au avut rezultate foarte bune la alegeri”, a susținut Dănuț Groza, primarul din Sânnicolaul Mare și fost secretar general al PNL Timiș. Acesta a anunțat că Avram Stănușoiu, cel care a fost numit interimar în fruntea filialei locale, nu are adeziune depusă la organizația locală.

”Am râs de modul cum a înțeles să facă politică – pe Facebook cu like-uri date de echipa sa, dar acum se văd rezultatele. Vom continua să ne sprijinim unii pe alții, nu vom ceda. Gândul nostru nu e de a pleca din PNL. Să avem un președinte al PNL care să detensioneze situația din PNL Timiș”, a spus Petru Roman, primarul din Deta. Toți cei 15 primari prezenți la conferința de presă au susținut că nu-și doresc ca învingător al alegerilor să fie Cristian Bușoi, cel care i-a făcut lui Robu oferta de a fi prim-vicepreședinte al PNL la nivel național. Primarii susțin că nemulțumiți sunt și parlamentari și consilieri județeni, dar că nu au curajul să-și facă publice punctele de vedere.

1 COMENTARIU

  1. Vad ca robu este contestat nu numai de ,,Ciuma Rosie” cum numeste bolundul asta , PSD-ul. Ci chiar de primarii penelisti. Ma omule , cand mai multa lume zice ca esti beat (de cap) , dute si te culca. Ia si grebla cu tine ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.