Primarul Robu, anunț surpriză despre șoseaua care va trece prin pasajul Jiul....

Primarul Robu, anunț surpriză despre șoseaua care va trece prin pasajul Jiul. De când se restricţionează circulaţia trenurilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a fost astăzi pe şantierul de la pasajul Jiul, acolo unde a fost lansată culeea care va muta pământul de sub şinele de cale ferată pentru a lărgi pasajul. Deşi a fost îmbrăcat la costum, primarul a luat la pas toate zonele şantierului şi a discutat cu constructorii. La fel ca şi în centrul oraşului, primarul nu a fost lipsit de fani, unul din muncitorii de pe şantier cerându-i să facă o poză împreună. După ce a acceptat invitaţia, fiind fotografiat chiar de şeful Direcţiei Tehnice a Primăriei Timişoara, Culiţă Chiş, Nicolae Robu a coborât şi în culee, pentru a vedea cum arată aceasta.

Primarul a explicat că „noua culee va străpunge toată această movilă de pământ pe care ne aflăm, pe care sunt postate liniile de cale ferată şi va fi făcută completamente deschiderea pe sub această movilă. În etapa următoare, asta înseamnă de la 1 iunie, pentru că de atunci este obţinută aprobarea de la CFR se va întrerupe traficul CFR numai pe prima linie, pe cea dinspre nord şi se va monta podul, această construcţie imensă pe care o avem în dreapta mea. Ea se va sprijini cu partea dinaspre gard pe noua culee care a fost construită acolo înspre gară şi cu partea dinspre noi pe această culee care tocmai strâpunge movila de pământ. Se întinde, se suprapune circa un metru şi ceva peste culee. Ca să se facă această operaţie se va da jos linia de cale ferată, se va disloca pământul pe sub ea pe o anumită porţiune şi se va demonta podul vechi. După ce se va face şi acest pas se va face unul similar de pe partea cealaltă şi atunci vom avea în funcţiune linia de cale ferată care se scoate din funcţiune în prima etapă şi atunci rolurile vor fi inversate.


Şi după ce se face şi asta putem spune că suntem chiar în linie dreaptă”.

O altă informație interesantă oferită de primar pe șantier a fost aceea că șoseaua care va trece prin pasaj va fi încălzită, astfel că deszăpezirea se va face mult mai ușor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.