Primarul Robu a anunțat, la aniversarea a 25 de ani de parteneriat...

Primarul Robu a anunțat, la aniversarea a 25 de ani de parteneriat cu Karlsruhe, că în Timișoara învățământul, transportul în comun și relațiile cu cetățenii sunt ca în Germania

0
DISTRIBUIȚI

Plen aniversar astăzi la Consiliul Local Timișoara, unde autoritățile locale și cele din Germania au marcat 25 de ani de parteneriat între capitala Banatului și orașul german Karlsruhe. Primarul orașului Karlsruhe Frank Mentrup a fost prezent la eveniment alături de o delegație formată din consilierii locali Bettina Meier, Michael Zeh, Istvan Pinter, Tom Hoyem, Alexandra Ries – președintele Cercului de Prietenie Karlruhe – Timișoara și mai mulți directori din primăria orașului german.

„Pe acest parcurs au fost relații foarte consistente între cele două orașe pe foarte multe planuri, în educație, în administrația publică locală, în sănătate, în asistență socială, în servicii către populație și chiar și în relații economice și culturale deosebite și un astfel de parteneriat prilejuiește fiecăreia dintre părți să învețe din ce vede bun la cealaltă și desigur împreună părțile pot să organizeze și lucruri de o avngerură mai mare, ceea ce s-a și întâmplat pe acest parcurs.


Este o situație mai specială, în cazul în Karlsruhe există o comunitate importantă de cetățeni proveniți din Timișoara sau din Banat și ei pun umărul de o manieră considerabilă la deschiderea acestor relații. În Timișoara a existat o deschidere considerabilă pentru această colaborare, acest parteneriat încă din 1992 și indiferent cine a fost primar toată lumea s-a străduit să sprijine acțiunile între cele două orașe”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Întrebat de presa locală despre ce a învățat Timișoara de la Karlsruhe în toți acești ani, edilul a explicat că în capitala Banatului învățământul și transportul în comun sunt ca în Germania. „Sigur că fiecare a avut de învățat în toate domeniile în care au avut loc schimburi de idei, schimburi de experiență și diverse parteneriate. În domeniul administrației publice locale, în domeniul serviciilor către populație, în transportul în comun, apoi în educație, atât la nivel universitar cât și la nivel preuniversitar, după cum se cunoaște, promovăm de câțiva ani în Timișoara în învățământul preuniversitar școala duală după model german. Înclusiv din parteneriatul cu Karlsruhe am învățat cum se pregătesc meseriași după modelul german”, a mai spus Robu.

Autorităţile germane şi-au exprimat speranţa că parteneriatul va fi unul cât mai de durată şi că pe viitor relaţiile vor deveni şi mai strânse între cele două comunităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.