Primarul Robu: „Lucrările la Spitalul de Copii se desfăşoară la ora actuală...

Primarul Robu: „Lucrările la Spitalul de Copii se desfăşoară la ora actuală cu susţinere exclusivă de la bugetul local”

0
DISTRIBUIȚI

Promisiunea alocării a 7 milioane de lei din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru finalizarea lucrărilor la noua aripă a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara nu este un motiv destul de bun pentru ca primarul Timişoarei, Nicolae Robu, să înceteze atacurile la adresa actualei guvernări. Acesta a postat din nou pe Facebook un text prin care informează timişorenii asupra sumelor alocate de la guvern pentru obiecivele necesare în Timşoara.

„Dezvăluirea de către mine:
1). a răspunsului negativ primit de la Ministerul Sănătății, la solicitarea de finanțare a construirii unui Spital Regional în valoare de 1 miliard de lei (!!!) și în Timișoara, alături de cele din Iași, Cluj și Craiova
2). a răspunsului, pe fond tot negativ, cu privire la finanțarea realizării Institutului Oncologic din Timișoara
3) și a răspunsului ultranegativ privitor la construirea unei noi Maternități,
precum și a faptului că:
4). Centura de Sud se va face cu o singură bandă pe sens, adică: aberant
5). Sala Polivalentă de 16 000 de locuri inițiată de mine în zona stadionului Dan Păltinișanu, e mutată de conducerea județeană PSD și conducerea națională PSD, în cârdășie sfidătoare la adresa Timișoarei, din Timișoara în comuna Giroc (consecință: dintre orașele mari -Cluj, Iași, Craiova-, doar Timișoara nu va avea un asemenea obiectiv, tocmai Timisoara, capitala europeană a culturii în 2021!)
6).


Consilierii locali PSD au blocat în Consiliul Local realizarea Parcării de 1200 de locuri în vecinătatea Centrului Istoric, la intersecția străzilor Popa Şapcă şi Oituz, lângă fântâna cu Punctele Cardinale,
a determinat comunicarea de către PSD a alocării de către Guvern, pentru 2017, a 7 milioane lei, pentru Spitalul de Copii, lăsând a se înţelege că acest obiectiv al fi al Guvernului. Pentru corectitudinea informării timişorenilor, fac cunoscute următoarele:
1. Spitalul de Copii aparţine Primăriei Timişoara şi investiţia în noul corp de clădire a fost pornită de mine în 2013, când singura finanţare avută a fost cea de la bugetul local, în sumă de 204.806,80 lei.
2. În 2017, după ce lucrările au fost reluate, după o lungă perioadă de blocaj cauzat de anularea contractului cu firma inițială, s-au făcut către noua firmă executantă plăţi în valoare de 2.685.119,91 lei, bani proveniţi integral tot de la bugetul local.
3. La întocmirea bugetului național pe 2017, i-am solicitat d-lui Prim-ministru Sorin Grindeanu 10 milioane lei pentru Spitalul de Copii de la bugetul de stat. Mi i-a promis. Am aflat că săptămâna trecută s-au aprobat 7 milioane lei. Buni şi aceştia! Dar, niciun leu nu ne-a fost încă virat! Repet: lucrările se desfăşoară la ora actuală la Spitalul de Copii cu susţinere exclusivă de la bugetul local. Şi, indiferent dacă banii de la Guvern vor veni sau nu -eu sper să vină!-, acest obiectiv asumat de noi, administraţia publică locală, se va face, cum s-au făcut toate celelalte multe pe care le-am angajat!”, a scris Robu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.