Primarul Timişoarei, nemulțumit de viitoarea centură de sud. Ce nu-i place la...

Primarul Timişoarei, nemulțumit de viitoarea centură de sud. Ce nu-i place la proiectul guvernului Grindeanu

0
DISTRIBUIȚI

Vestea că centura de sud care se va construi cu bani de la guvernul Grindeanu va avea o singură bandă pe sens nu a fost deloc pe placul primarului Nicolae Robu. Primul care a făcut publică informaţia că centura nu va fi construită cu două benzi pe sens pentru a decongestiona traficul, ci se va face conform proiectului din 2011 a fost deputatul USR Timiş, Cătălin Drulă.

Astăzi primarul Nicolae Robu a comentat şi el pe marginea situaţiei. „În privința centurii, ne-am bucurat cu toții că în sfârșit se dă drumul la elaborarea proiectului și la execuția noului tronson de centură a Timișoarei, centura sud, numai că bucuria este umbrită de faptul că aflăm că va fi o centură din start depășită de realități, o centură cu câte o bandă pe sens. Noi conveniserăm astă-toamnă, și când spun noi mă refer la mine, la ministrul Transporturilor de atunci și la directorul general al CNADNR de atunci, conveniserăm ca în primă etapă să se scoată la licitație o actualizare a studiului de fezabilitate și evident cu această ocazie, proiectul făcut în 2011 era adus la zi cu câteva aspecte, printre care și numărul de benzi.


Eu cred că după atâția ani de așteptare ar fi fost bine ca acel anunț publicat pe SEAP în vederea contractării proiectantului care să aducă la zi studiul de fezabilitate, să rămână valid, s-ar fi încheiat prin luna aprilie procedura și în câteva luni s-ar fi predat studiul de fezabilitate adus la zi. Și făceam o centură cu patru benzi. Acum, marea realizare va fi că centura va fi cu două benzi așa cum a fost ea gândită acum zece ani”, a spus acesta.

Nicolae Robu a ţinut să sublinieze că, în opinia lui, lucrurile sunt făcute de mântuială şi că acum este mult prea târziu pentru ca situaţia să fie remediată. „Profit de această conferință de presă și îmi exprim nemulțumirea că nu facem lucrurile ca lumea. Timișoara are nevoie de o centură pe patru benzi și câteva luni de întârziere – și acestea sunt îndoielnice dacă vor fi luni de întârziere – oricum ar fi meritat ca ceea ce se face să fie ca lumea. De altfel, aveți un grafic de desfășurare a lucrurile pe care eu l-am postat pe Facebook. Ei, o să ne uităm dacă ceea ce se va face acuma va merge mai repede decât ceea ce era prevăzut prin acel grafic. M-aș bucura să meargă mai repede. Oricum bucuria este umbită de faptul că centura va fi pe două benzi. Rămâne o mare nerealizare, o mare neîmplinire că în loc să se facă pe patru benzi se face doar pe două benzi. Nu am încercat (n.r – să discute cu premierul Sorin Grindeanu) pentru că e târziu. Am aflat și eu săptămâna trecută că de fapt se face pe două benzi. Nu se mai poate face nimic acum, ar însemna din nou să retragă de pe SEAP, să reformuleze tema. Se putea face o aducere la zi, nu era expirat. Guvernul trebuie să realizeze”, a adăugat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.