Protest pe șantierul autostrăzii Lugoj – Deva. Vezi care este motivul

Protest pe șantierul autostrăzii Lugoj – Deva. Vezi care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

Aproximativ 40 de oameni din comunele Brănișca și Șoimuș s-au adunat astăzi pe șantierul lotului IV al autostrăzii A1, între Lugoj și Deva, în dreptul barajului de la Mintia.

Motivul protestului îl reprezintă prețul oferit de CNADNR pentru metrul pătrat din pământul pe care oamenii l-au cedat pentru autostradă. Autoritățile oferă 1,2 lei pe metru pătrat, în timp ce, conform glasul-hd.ro, proprietarilor li se promisese un preț de 1,3 euro pe metru pătrat. Conform sursei citate, oamenii sunt revoltați și de modul greoi în care decurg procesele în instanță, inițiate în 2013, în încercarea de a obține un tarif mulțumitor pentru exproprieri.

Acțiunea nemulțumiților nu încurcă momentan utilajele care lucrează la autostradă.

UPDATE Oamenii spun că statul le acordă 0,3 eurocenți pe metru pătrat expropriat, de zece ori mai puțin, comparativ cu sumele de bani pe care le-au primit alți proprietari de terenuri de pe traseul autostrăzii Lugoj — Deva sau de pe lotul Deva — Sibiu.

„Nemulțumirea noastră pornește de la prețul care ni s-a acordat pentru terenurile expropriate.


Noi îl considerăm o bătaie de joc la adresa tuturor oamenilor care dețin astfel de terenuri. Primim 1,2 lei pe metrul pătrat, adică 0,3 cenți. Este cel mai mic din România. Nu cerem altceva decât să ni se respecte dreptul nostru la proprietate. Pentru o bucățică de teren pe care a primit-o în anul 1921, bunicul meu și-a sacrificat șapte ani din viață în război și în lagărele rusești. Eu cred că se răscolește în pământ când vede ceea se întâmplă acum”, a declarat Călin Părău, unul dintre protestatari, citat de agerpres.ro.

El a menționat că 260 de proprietari de terenuri expropriate, care domiciliază în satele cuprinse între localitățile Margina și Șoimuș, de-a lungul lotului 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, au dat în judecată fosta Companie Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, solicitând recalcularea despăgubirilor. Procesul se află pe rolul instanțelor din județul Hunedoara de cinci ani, dosarul inițial fiind disjuns ulterior în 14 cauze.

Sursa foto: glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.