Radu Nicosevici: „În multe țări funcția de city-manager este mai importantă și...

Radu Nicosevici: „În multe țări funcția de city-manager este mai importantă și mai bine plătită decât cea de primar”. Ce spune despre reparațiile-fulger din centrul Timișoarei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy, a fost invitat în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, iar discuția a început, inevitabil, cu administrația locală timișoreană, pornind de la groapa din pavajul din fața clădirii Operei.

„Am avut șansa ca, în cei nouă ani în care am funcționat la Burxelles, la fiecare 6 luni o altă țară să dețină președinția consiliului, iar de fiecare dată aveau loc evenimente în țările respective. Am avut ocaza de a ne întâlni la diferite primării de capitale, dar nu numai, și am văzut care este concepția de a conduce și de a administra un oraș.


În multe țări, mai ales în cele nordice, funcția de city-manager este una extraordinar de importantă și de multe ori mai bine plătită decât cea de primar. City-managerul este managerul tehnic-administrativ al orașului, se ocupă de toate problemele orașului, de la căldură la drumuri și de la parcuri la pavaje. Primarul este politicianul, în general un om cu viziune, iar city-managerul este tehnicianul”, a spus Radu Nicosevici.

„Din punctul ăsta de vedere, la noi este nefericită alegerea, când am auzit că un foarte tânăr ocupă funcția de city-manager, o funcție care necesită multă experiență în foarte multe domenii, și nu ai timp să înveți toate domeniile respective la o asemenea vârstă, mi-am dat seama că e o altă greșeală. Dar, evident, domnul Robu acoperă, cel puțin așa se prezintă, și atribuții de city-manager”, a completat invitatul PRESSALERT LIVE.

Faptul că o problemă mică a rămas nerezolvată mai mult timp, inclusiv până în timpul unui eveniment menit să aducă un plus imaginii orașului, este un semnal de alarmă din punctul de vedere al președintelui Academiei de Advocacy. „Când am văzut pentru prima dată fotografia m-am gândit «Dumnezeule, bine că doamna Robu nu a fost cu 20 de centimetri mai aproape de acea groapă». Dar faptul că la mai puțin de 24 de ore se și repară dovedește încă o dată că nu suntem pregătiți să abordăm evenimente de un asemenea standard”, a mai spus Radu Nicosevici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.