Rază de lumină pentru o zonă minieră din vestul țării. Vezi ce...

Rază de lumină pentru o zonă minieră din vestul țării. Vezi ce se va face cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

Primăria municipiului hunedorean Orăștie și cea a orașului Uricani au semnat cu ADR Vest contractele de finanțare nerambursabilă prin Regio-POR 2014-2020 pentru amenajarea unor spații verzi în zona urbană degradată „Stadion Mecanica” din Orăștie și pentru regenerarea urbană a unei zone din orașul Uricani.

Proiectul întocmit pentru Orăștie, în valoare de 14.214.090,71 lei din care 12.090.363,34 valoare nerambursabilă, are în vederere funcționalizarea unor terenuri degradate și neutilizate din oraș prin crearea unui teren de sport multifuncțional, un loc de joacă pentru copii, o zonă de fitness, un skatepark, o scenă pentru manifestări culturale, o fântână arteziană și modernizarea unei străzi, vizând îmbunătățirea condițiilor de viață a locuitorilor dar și creșterea atractivității turistice a orașului.


Acest proiect va crește, de asemenea, suprafața de spațiu verde cu peste trei hectare și jumătate, va reduce nivelul de poluare și va contribui la îmbunătățirea esteticii orașului. Perioada de execuție a proiectlui este de 38 de luni.

Obiectivul proiectului de la Uricani, în valoare de 11.258.424,24 lei din care 11.033.255,75 lei fonduri nerambursabile, are ca obiectiv general reconversia și refuncționalizarea unei suprafețe de peste două hectare de teren degradat și neutilizat, care va fi ecologizat și unde se dorește crearea unor spații verzi și a unei zone de promenadă și de agrement, cu trasee de bicicletă, locuri pentru activități sportive și locuri de joacă pentru copii. Termenul prevăzut pentru execuția acestui proiect este de 28 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.