Pregătiri de sărbătoare: Ripensia Timișoara va reveni după 69 de ani în...

Pregătiri de sărbătoare: Ripensia Timișoara va reveni după 69 de ani în Liga a II-a dacă învinge mâine. Remus Steop stă bine la capitolul promovări

0
DISTRIBUIȚI
Ripensia

Roș-galbenii sunt aproape de a scrie o nouă pagină în istoria clubului încărcat cu trofee în perioada interbelică. La doar cinci ani de la reînființare FC Ripensia Timișoara e despărțită de 90 de minute de eșalonul secund național, acolo unde s-a stins vechiul club din Fabric în urmă cu aproape șapte decenii. Adversarul echipei pregătite de Remus Steop e Pandurii II Tg. Jiu, grupare care dacă realizează o surpriză în ”Ciarda Roșie” le-ar oferi șansa celor de la CSM Școlar Reșița să urce în B.

Ripensia și-a zdrobit adversarele în ultimele runde din C4. 8-4 cu ACS Poli II și 6-0 cu Mama Mia sunt cele mai grăitoare pentru pofta de gol a roș-galbenilor. ”Dacă echipa muncește e imposibil să nu apară și rezultatele. Ele au fost o recompensă pe care întregul staf, întreaga echipă, împreună cu cei care ne susțin, din conducere, spectatorii, nu sunt puțini cei care ne susțin. Mâine această muncă trebuie încununată. A fost un parcurs dificil, dar e o chestie mentală de apreciat. De când am preluat echipa am jucat numai la victorie”, a declarat Remus Steop, tehnicianul roș-galbenilor, pentru PRESSALERT.ro.

Deși sunt pe val, cei de la ”Ripi” trebuie să fie atenți la gorjeni, Pandurii II e singura echipă în afara Sebișului care i-a cauzat reale probleme. ”Avem trei înfrângeri, ultima suferită în tur a fost la ei, o echipă bună, cu jucători care au o educație fotbalistică.


S-au antrenat ani de zile la un nivel ridicat. Jucătorii din zona Olteniei sunt ambițioși, tehnici, ne așteptăm la un meci dificil (…) E un joc decisiv după care nu se mai poate face nimic. Avem neapărat nevoie de victorie pentru a fi campioni. Echipa joacă bine în ultima perioadă, e puternică, își doresște foarte mult”, a subliniat Remus Steop. Acesta nu va putea miza mâine pe Cosmin Mânecan, accidentat.

Remus Steop, specialist în promovări

Tehnicianul ripensiștilor are un record bun în ceea ce privește promovările. În urmă cu opt ani Remus Steop o ducea în premieră pe Fortuna Covaci în B – a fost reprezentanta celei mai mici localități care a ajuns vreodată la acest nivel, (precedenta era o altă timișeană – Unirea Tomnatic). ”N-am calculat, am vreo 4-5 promovări. Nici nu m-am gândit. Prima a fost în 95 cu Furnirul Deta, apoi Telecom Timișoara, Fortuna Covaci… Apoi a fost cu Ripensia în Liga a III-a. Așa cum spune toată lumea, trebuie să apară echipele cu tradiție în circuit, pentru a readuce fotbalul unde a fost. Să dea Dumnezeu să ajungă Ripensia în Liga I și să realizeze ce au făcut cei dinaintea noastră”, a conchis Steop. Există și alte asemănări între Fortuna și ”Ripi”, de la culori, la jucători, Mânecan și Hecsko făcând parte din lotul ”Dacilor liberi”, iar jurnalistul Octavian Stăncioiu a fost un apropiat al ambelor formații.

Partida FC Ripensia – Pandurii II se dispută mâine, de la ora 18.00, pe Arena ”Ciarda Roșie”. La terenul din sudul Timișoarei vor fi prezenți și oficiali FRF, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu. De altfel, tricourile albe de campioni ai Ligii a III-a și trofeul aferent câștigării competiției sunt pregătite pentru a fi dăruite în Capitala Banatului. Totuși, un pas greșit al gazdelor coroborat cu succesul celor de la CSM Școlar în fața lui ACS Poli II ar duce medaliile la Reșița.

UPDATE Prezența șefului FRF în ”Ciarda Roșie” nu e sigură, Răzvan Burleanu fiind prezent azi la București pentru Adunarea Generală a federației.

1947-48 e ultimul sezon în care vechea Ripensia a activat. O făcea în Seria III a Diviziei B. Roș-galbenii au încheiat acel campionat pe locul 8, imediat în spatele Electricii Timișoara, și deși nu au retrogradat, echipa nu mai putea fi susținută financiar în comunism

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.