FIESTA Ripensia Timișoara e CAMPIOANĂ în Liga a III-a! Roș-galbenii au promovat...

FIESTA Ripensia Timișoara e CAMPIOANĂ în Liga a III-a! Roș-galbenii au promovat în B după un succes caracteristic în ultima etapă GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1932025841">
Bucuria Ripensiei

FC Ripensia Timișoara nu a putut fi stopată din marșul în care s-a lansat în această primăvară. Roș-galbenii pregătiți de Remus Steop au avut doar la început emoții cu Pandurii II Tg. Jiu, gruparea de bătut pentru accederea în Liga a II-a. A fost, în cele din urmă un 4-0 (2-0), adică un succes clar conturat după dubla din final a golgheterului Mediop. Imediat după fluierul final s-a declanșat sărbătoarea în teren și în micuțele tribune din Ciarda Roșie.

”Ripi” avea azi totul în mâna ei. Exista și presiune, în Valea Domanului Reșița aștepta vești în timp ce o învingea la pas pe ACS Poli II (meci încheiat cu scorul de 5-1). Timișorenii au avut ocazii mari din start și poate doar emoțiile au făcut ca Dumiter și Mediop să nu finalizeze cu gol acțiunile din minutele 4 și 12. În cele din urmă primul înscrie din fața porții în minutul 33, dar arbitrul fluierase deja un faut în careu și gazdele au primit penalty. Adrian Zaluschi a declanșat prima bucurie, marcând în dreapta lui Popescu de la punctul cu var. Putea fi și 1-1 la reluarea lui Negrescu din careu, dar totul părea rezolvat la pauză pentru că în minutul 44 roș-galbenii marchează din nou. De această dată Dumiter nu mai ratează singur cu portarul și e 2-0.

La acest scor lucrurile se simplifică și mai mult pentru Ripensia. Căci în minutul 51 atacantul Mărgărit (ex-ASU Poli) simulează și primește al doilea galben. Culmea, în zece oameni Pandurii II se descurcă mai bine și mai amână puțin inevitabilul. În cele din urmă senegalezul Mediop își face numărul. În minutul 87 împinge practic în plasă un balon recuperat din picioarele fundașilor, pentru ca în ultimele secunde regulamentare să depășească și portarul pentru a finaliza simplu, din unghi, dar în poarta goală.

4-0 și fluierul final a adus bucuria mult așteptată în ”Ciarda Roșie”. O promovare ce părea departe în toamnă. La anul Timișoara va avea însă sigur cel puțin un derby în B! Ripensia a revenit în acest eșalon după ce vechea structură cedase în 1948.

FC Ripensia Timișoara: G. Gakos – Ad. Popa, Vlădia, Hecsko, C. Toma – Dumiter (80 L. Luca), Zaluschi, Stoi (65 Mânecan), Nanu (61 An. Popescu) – Mediop, Matiș (75 Golda). Antrenor: Remus Steop.

Pandurii II Tg. Jiu: D. Popescu – Brînzan, Tătaru, Negrescu, R. Goșa (26 Gruia) – R. Dumitru (46 An. Dragu), Trancău, Cioiu (83 Ilina), Vodă – Dănăricu (87 Frățilescu), Mărgărit.

Festivitate pentru bucuria roș-galbenă

Deși Răzvan Burleanu nu a mai rămas în oraș și pentru acest eveniment, din cauza Adunării Generale, oficialii federației le-au adus ripensiștilor tricourile albe de campioni cu noua siglă a eșalonului, precum și medalii și o cupă pe măsură. Gesturi de bun simț după ani de ignorare e performanțelor din eșaloanele mici. Antrenorul Remus Steop și jucătorii au apreciat toate aceste lucruri. Bineînțeles, pentru tehnicianul bănățenilor această performanță se adaugă altora de acest gen, ultima fiind cu Fortuna Covaci, grupare pe care a dus-o de asemenea în B.

”În primul rând îi felicit pe acești jucători minunați, care azi au fost, ca și pe parcursul acestui campionat, deosebiți, au dovedit că au caracter. Îi felicit pe cei din spatele nostru, conducerea Ripensiei… Vestiarul și-a dorit dintotdeauna, de când am preluat echipa. Odată cu trecerea timpului au devenit din ce în ce mai puternici. Chiar și statistica arată că meritam locul 1. Intensitatea la care am jucat, exactitatea, constanta, ne dă dreptul să sperăm la ceva în perioada aproapiată. Mă bucur că au avut încredere în mine și am reușit să le transmit această mentalitate de învingător”, a declarat Remus Steop, tehnicianul lui ”Ripi”.

”A fost un campionat foarte disputat, probabil noi am jucat cel mai frumos fotbal, am jucat pentru suporteri. Mă bucur pentru medalie, e o amintire pe care o voi păstra cu sfințenie. E prematur să ne gândim așa departe, timpul ne-a adus bucurii”, a mai spus Steop.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.