Entuziasm la FC Ripensia după promovare. Clubul din Ciarda Roșie a primit...

Entuziasm la FC Ripensia după promovare. Clubul din Ciarda Roșie a primit o confirmare importantă de la FRF și și-a trasat primele planuri pentru B. Vezi statististica echipei în Liga a III-a

0
DISTRIBUIȚI
FC Ripensia, după promovare

Ripensia Timișoara e una dintre revelațiile sezonului în sportul de pe Bega după performanța de a promova în Liga a II-a. Deși au existat informații de-a lungul campionatului că diriguitorii roș-galbenilor nu ar face față cheltuielilor din B, președintele Radu Ienovan susține că bugetul echipei e asigurat într-o proporție destul de mare. Mai mult, gruparea cu nume de legendă își propune un obiectiv ambițios.

Ripensia a făcut oficial pasul spre eșalonul secund în weekend. Conducătorul clubului timișorean spune că s-a făcut deja o analiză preliminară a ceea ce va însemna participarea în eșalonul secund. Astfel, principalii sponsori ai echipei vor contribui în medie cu circa 50% mai mult la bugetul pentru ediția 2017-18. De asemenea ”Ripi” speră și la un sprijin suplimentar de la autoritățile locale.

”Acum pot spune cu certitudine că nu se pune problema la a renunța la dreptul câștigat în teren. Cu siguranță vom participa la următorul sezon de Liga a II-a”, a declarat Radu Ienovan, președintele Ripensiei, pentru PRESSALERT.ro. ”Această promovare a generat un entuziasm, chiar și înainte, când aveam șanse mari, au fost discuții și toți sponsorii au confirmat că vor suplimenta sumele care au fost la nivelul Ligii 3, cu o medie de cel puțin 50% fiecare. Ceea ce nu acoperă în totalitate bugetul, dar acoperă în proporție destul de mare. Dacă Primăria Timișoara ne face o surpriză și va contribui și ea nu vom avea niciun fel de probleme. Vom putea să facem și alte acțiuni și să nu cheltuim tot bugetul în zona sportivă”, a precizat Ienovan. Timișorenii nu au izbutit să obțină finanțare de la CJ Timiș pe concurs de proiecte, dar sunt optimiști în privința unui sprijin de la autoritățile locale. ”Chiar și legislația de până acum nu a fost rea, problema apare la modul în care e implementată. Am avut Legea 350, recent UTA Bătrâna Doamnă a accesat fonduri de 600.000 euro… Ripensia a depus la CJ Timiș și CL Timișoara proiecte, din păcate la CJ Timiș proiectul a fost declarat neeligibil. În 19 mai s-a făcut selecția, la ultima sesiune, în opinia noastră dosarul a fost complet. Vedem acum măsura în care se dorește să fim sprijiniți de CLT”, a adăugat conducătorul roș-galbenilor.

Juniorii și stadionul, cu minusuri

Printre chestiunile importante pe care ”Ripi” trebuie să le rezolve înainte de startul B-ului se numără arena și juniorii. ”Mai sunt mici detalii legate de infrastructură, noi dorim să jucăm în Ciarda Roșie. Este o autorizare provizorie de un an de zile pentru cluburile nou promovate. În cazul în care nu va fi posibil, nu știu exact cerințele în acest moment legate de licențiere provizorie.


Timpul e foarte scurt, dar poate vom juca unu-două meciuri în altă parte…”, a spus Radu Ienovan despre problema stadionului. Deși a avut parte de îmbunătățiri arena din Ciarda Roșie are ca minusuri capacitatea (sub 500 locuri), dar și facilitățile.

Un alt aspect e lipsa Centrului de copii și juniori, în condițiile în care Ripensia s-a axat doar pe seniori, prin echipele I și II (Primavera), la cea din urmă evoluând ce-i drept aproape numai juniori. Dar la nivelul eșalonului secund bănățenii roș-galbeni au nevoie de grupe superioare de juniori. ”Întrevăd niște soluții, e clar că vom avea nevoie de niște parteneriate. Sunt mai multe soluții. Cel mai facil era cu LPS Banatul, dar au deja un parteneriat cu ASU, nu cred că vor schimba, ne vom reorienta spre alt club, poate Electrica, un club care are grupele A și B, dacă nu, o vom lua de la zero, dacă nu e posibil va trebui să facem selecții”, a conchis Ienovan.

În privința lotului, cel puțin pentru sezonul ”de toamnă”, Ripensia se va baza în mare parte pe jucătorii cu care tehnicianul Remus Steop a realizat performanța. ”Am avut o întâlnire cu jucătorii și staful tehnic, eu sunt pentru stabilitate și continuitate. Probabil nu vor fi mai mult de două-trei veniri. O să dăm credit cel puțin în turul campionatului grupului care a realizat performanța. Noi suntem recunoscători și ei sunt primii care primesc credit. Le-am promis și cred că așa cum au făcut în Liga a III-a nu îmi vor înșela încrederea. Vor fi niște plecări, dar nu din rândul celor care au dus greul campaniei. E normal”, a subliniat conducătorul ripensiștilor.

FC Ripensia, afiliată definitiv

Deși numele de Ripensia Timișoara a lipsit din fotbalul românesc timp de 64 de ani, conducerea actualului club roș-galben a făcut toate demersurile legale pentru ca noua structură să fie recunoscută ca și continuatoare. La Adunarea Generală a FRF FC Ripensia a fost afiliată definitiv după ce în primul sezon, ca nou promovată în C, a primit afiliere provizorie, acest fapt e considerat ca fiind și cea din urmă certificare că cei din Ciarda Roșie se pot folosi de palmaresul cu patru titluri naționale și două cupe al lui ”Ripi”. ”Pe ordinea de zi a fost și afilierea, nu am fost doar noi, au mai fost vreo zece cluburi, totul e în regulă. Acesta era ultimul pas din punct de vedere procedural. Practic acum nu mai există dubii”, consideră Radu Ienovan. Sezonul 2017/18 al Ligii a II-a va debuta la finele lunii iulie.

Statistica Ripensiei în Liga a III-a:

28 de jucători a folosit tehnicianul Remus Steop în campania din C. ”Ripi” a dat golgheterul Seriei a IV-a în persoana lui Ndiaye Mediop. Atacantul senegalez a izbutit să marcheze 21 de goluri, cu o reușită mai mult decât Bogdan Bozian (CSM Lugoj).

Iulius Rădulescu 5 meciuri /0 goluri, Georgios Gakos 21/0, Raul Boboiciov 0/0 (portari) – Laurențiu Luca 9/0, Mădălin Grunță 3/0, Mihai Hecsko 22/0, Claudiu Apro 17/0, Ciprian Ștreangă 7/1, Călin Toma 24/5, Darius Vasiliu 3/0, Andrei Popescu 9/0, Raul Briciu 17/0, Cosmin Mânecan 15/0, Gabriel Stoi 16/0, Sebastian Bobină 1/0, Adrian Zaluschi 23/9, Silviu Francescu 9/0*, Marius Semeniuc 21/1, Florin Nanu 18/3, Adrian Popa 22/1, Adrian Ungureanu 12/3*, Claudiu Filip 4/1, Ndiaye Mediop 23/21, Denis Golda 22/4, Pavel Olărescu 8/1, Flavius Vlădia 10/2, Alex Olar 1/0*, Andrei Dumiter 13/8, Claudiu Matiș 12/5 (jucători de câmp).

Linie de clasament:

1.     Ripensia Timişoara     26     16     7     3     69-30     55 pct.

69 de goluri a marcat ”Ripi”, doar SCM Pitești, 72, a marcat mai multe în această ediție a întregului eșalon terț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.